HRVATI KUPUJU BORBENA VOZILA OD SAD? Sastanak Milanovića i vojnog vrha - uz "Bradley" jačaju kopnenu vojsku (VIDEO)

Novosti online

27. 12. 2021. u 22:11

HRVATSKI predsednik i vrhovni komandant OSRH Zoran Milanović razgovarao je na radnom sastanku s vojnim vrhom o potrebi razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske i analizirao američku ponudu u vezi borbenih vozila "Bradley".

ХРВАТИ КУПУЈУ БОРБЕНА ВОЗИЛА ОД САД? Састанак Милановића и војног  врха - уз  Брадлеy јачају копнену војску (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Kako je saopšteno iz kabineta Milanovića, razgovarano je o redovnom stanju u Oružanim snagama s naglaskom na potrebu razvoja sposobnosti Hrvatske kopnene vojske.

Vojni vrh Milanoviću je predstavio rezultate studije o nužnosti i mogućnostima opremanja Hrvatske kopnene vojske borbenim vozilima na gusenicama. U tom kontekstu, posebno je analizirana ponuda američke vlade koja se odnosi na borbena vozila tipa "Bradley".

Američka ponuda, koja uključuje donaciju i modernizaciju vozila i opreme, ističe krajem naredne godine pa je neophodno u najkraćem mogućem roku doneti odluku, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su bili načelnik Glavnog štaba OSRH admiral Robert Hranj, komandant Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Boris Šerić i direktor Glavnog štaba OSRH general major Ivica Olujić.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO - PREDSTAVLjENO BORBENO VOZILO "LAZANSKI": Otvoren Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2021"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest