ĐUKANOVIĆ OPET U ZAGREBU: Predsednik Crne Gore sa Milanovićem, on poručio - Imate našu podršku da se približavanje Evropi završi što pre

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

21. 12. 2021. u 22:25

- ČUVAJTE svoju kulturu i identitet, ona je evropska, ona je i istočno hrišćanska, ona je pravoslavna jer bez toga Gorski vijenac ne postoji, ona je i moderna i sekularna.

ЂУКАНОВИЋ ОПЕТ У ЗАГРЕБУ: Председник Црне Горе са Милановићем, он поручио - Имате нашу подршку да се приближавање Европи заврши што пре

Foto: Kancelarija predsednika Hrvatske

Sve to zajedno je danas evropska Crna Gora - rekao je večeras hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji je sa predsednikom Crne Gore u Zagrebu prisustvovao obeležavanju 30. godina od osnivanja i delovanja Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske.

Pre odlaska na svečanost Milanović i Đukanović razgovarali su u četiri oka o stanju u regionu, ali detalji razgovora nisu saopšteni.

- Imaćete našu podršku, moju i hrvatske vlade da se proces približavanja Evropi završi što je moguće pre, jer vaša zemlja je zrela za to, ona je postigla ogroman napredak poslednjih dvadeset godina - rekao je na skupu Milanović i ocenio da je dobro što je Crna Gora u NATO-u. - To poslednjih dana žele da obezvrede i kompromituju. Želim da jedna delikatna situacija ne ugrožava stabilnost Crne Gore. Vi ste komšije i ja imam razumevanja za sentiment onih koji su pripadnici vaše zajednice, koji se osećaju drugačije i koji svoju perspektivu vide severoistočno. To je društvena i politička činjenica, ali dogovor, razgovor i nagovaranje, to je ono što želim modernoj, posebnoj, lepoj i po svemu osobitoj Crnoj Gori, zemlji i narodu”.

Đukanović se zahvalio Hrvatskoj na podršci za ulazak u NATO i u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)