MALO DA POLEČI PSIHIČKO ZDRAVLJE: Logoraši BiH poručili Milanoviću – ovde su bila svetska carstva za koja su Srbija i Hrvatska smešne

Tanjug

20. 12. 2021. u 15:38

SAVEZ logoraša BiH kritikovao je danas odluku hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o nedolasku u BiH poručili mu da malo poleči aktuelno psihičko zdravlje, ali i da izuči istoriju i obnovi znanje o tome koja su sve carstva "svetskog glasa" bila na teritoriji današnje BiH, pa su, kažu, Hrvatska i Srbija smešne za poređenje.

МАЛО ДА ПОЛЕЧИ ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ: Логораши БиХ поручили Милановићу – овде су била светска царства за која су Србија и Хрватска смешне

Foto: EPA

Milanović je, tvrde, posetu BiH otkazao iz samo njemu znanog "bezbednosnog rizika" i na osnovu njegove i stručne procene njemu znanih osoba. Smatraju da je takva Milanovićeva odluka samo kontinuitet u, kako navode, "nečasnim i nedobronamernim izjavama i namerama prema BiH".

Iz Saveza logoraša poručuju da su zabrinuti za "aktuelno psihičko zdravlje predsednika Milanovića" i, kako navode, "kod njega prisutan osećaj proganjanja i nerealne potrebe redefinisanja pojma 'genocida'", jasno postavljenog nakon fašističkih dešavanja iz Drugog svetskog rata nad jevrejskim i drugim narodima.

- Najsrdačnije preporučujemo što hitnije, stručne lekarske preglede, a sve s ciljem sprečavanja evetualnih budućih verbalnih i svakih drugih oblika konflikata sa bližim i daljim okruženjem Republike Hrvatske, ali i budućeg opšteg zdravlja predsednika Milanovića - navode BiH logoraši.

Oni smatraju to apsolutno neophodnim pre svega za sve dobronamerne komšije u Hrvatskoj, ali odmah zatim neophodnim i radi normalizacije i stabilizacije prilika u Bosni i Hercegovini, a ne nasilnog "dolivanja ulja na vatru" koju, kako navode, "uglavnom ti i takvi profili iz susednih nam država, uvoze u našu jedinu Bosnu i Hercegovinu, sa svima nama jako dobro poznatim namerama".

Savez logoraša u BiH preporučuje Milanoviću, prenosi “Avaz”, da, kako kažu, "malo ponovi istoriju i egzaktno utvrdi, da su na ovim našim prostorima postojala carstva i države 'svetskog glasa'", kojima su "današnja Hrvatska i/ili Srbija smešne za poređenje", a pominju Rimsko carstvo, Osmansko carstvo, Austo-ugarska monarhija, NDH, Jugoslavija.

Danas, kažu, nema ni jedne od tih i takvih, a Bosne i Hercegovine opet ima, i imaće je ako Bog da opet, i za vreme, a i posle svih nas...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)