ZAPLENA “TEŠKA” 240.OOO KM: Velika akcija Carine i poreznika

V. M.

14. 12. 2021. u 14:45

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, na području GP Orašje, Brčko Distrikta i grada Tuzle oduzeli su duvan, duvanske proizvode i raznu robu vrednu 240.000 KM, rekao je Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

ЗАПЛЕНА “ТЕШКА” 240.ООО КМ: Велика акција Царине и порезника

Foto: MUP

Prilikom takozvanih pojačanih aktivnosti proverana je trgovina akciznih proizvoda na području Brčko Distrikta. Tom prilikom kod 8 ljudi pronađeno je 1280 paklica cigareta i 92 kilograma sitno rezanog duhana, 821 paklica ručno motanih cigareta koji nisu bili obileženi na zakonom propisani način, niti ih je pratila zakonom propisana dokumentacija.

Izdato je devet prekršajnih naloga u iznosu od 6.600 KM, a biće sačinjena dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka kod nadležnog suda. Ukupna vrijednost oduzete robe je 40.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja dobijenih putem kontakt tačke za razmenu informacija sa Republikom Hrvatskom i prema instrukcijama Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a po nalogu Suda Bosne i Hercegovine uz asistenciju službenika MUP-a TK pretresena su dva skladišna prostora na području Grada Tuzla. Tom prilikom su pronađene i privremeno oduzete 24 tone robe vrednosti 200.000 KM.

Protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu Bosne i Hercegovine će biti podnet izveštaj o postojanju sumnje u počinjenom krivičnom delu carinska prevara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)