ŠTA JE PISALO U OTPUSNOJ LISTI MALE DŽENE? Dva sata trajala borba za život - detalji tragedije koja je rasplakala region

Novosti onlajn

01. 12. 2021. u 12:58

RODITELJI devojčice DŽene Gadžun iz Kaknja Muris i Amila dobili su juče otpusnu listu sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

ШТА ЈЕ ПИСАЛО У ОТПУСНОЈ ЛИСТИ МАЛЕ ЏЕНЕ? Два сата трајала борба за живот - детаљи трагедије која је расплакала регион

Foto: Fejsbuk/Muris Mure Gadzun

Oni su ranije najavili tužbu protiv onih koji su krivi za lečenje i smrt devojčice.

U otpusnoj listi se navodi da je devojčica na KCUS dovezena 8. novembra, u 13.50 sati, a da je pre toga pozvana hitna pomoć i da je "devojčica bila u pratnji lekara hitne medicinske pomoći, lekara anesteziologa i oftalmologa koji su vodili operativni zahvat u privatnoj zdravstvenoj ustanovi..."

Između ostalog, navodi se i da je devojčica dovezena bez "svesti, intubirana".

Zatim je nadalje opisan pokušaj lekara da se devojčica na KCUS spasi. Nažalost, bezuspešno. Bila je spojena i na mehaničku ventilaciju.

Međutim, 14. novembra stanje malene DŽene u četiri ujutro se pogoršalo. Lekari su povećali i respiratornu podršku. Iako je rađena i reanimacija, mala DŽena preminula je u šest sati ujutro.

Dva sata je trajala borba da se spasi njen život.

Da podsetimo, dvoipogodišnja DŽena preminula je nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu.

Stanje devojčice se nakon operacije iskomplikovalo i ona je kolima Hitne pomoći prebačena na KCUS, gde je i preminula uprkos lavovskoj borbi lekara da joj spasu život.

Policija, tužilaštvo i inspekcija utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije. Paralelno s istragom, građani organizuju proteste, koji su već održani u Sarajevu.

Amila i Muris Gadžun, roditelji devojčice, rekli su da će se do poslednjeg daha boriti da istina izađe na videlo, a da krivci odgovaraju za smrt njihove ćerkice.

- Samo mi znamo kako se osećamo. Kada nadležni odrade svoje, mi ćemo preuzeti dalje korake. Sigurno je da ćemo se do poslednje sekunde boriti da se sazna šta se desilo našoj zdravoj curici - rekla je Amila.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)