STRAVIČNO UBISTVO U SARAJEVU: Hicima iz pištolja ubio suprugu, u kući pronađene bombe?

Novosti online

04. 07. 2021. u 21:01

OPERATIVNI centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u 17.30 sati obavešten da je na području opštine Novi Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

СТРАВИЧНО УБИСТВО У САРАЈЕВУ: Хицима из пиштоља убио супругу, у кући пронађене бомбе?

Foto: D. Pozderović

Na mesto događaja upućeno je više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo koji su konstatovali smrt ženske osobe inicijala A.K. (1987).

Preduzimajući intenzivne mere i radnje na pronalasku izvršioca krivičnog dela "ubistvo" koji se nakon izvršenog krivičnog dela udaljio sa mesta događaja, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su oko 19 sati pronašli i lišili slobode osumnjičenog inicijala E. H. (1986) iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mesto događaja i rukovodi uviđajem.

Više informacija će biti poznato nakon završnog uviđaja. U kući su navodno pronađene i bombe.

Kako prenosi mediji, osumnjičeni je navodno hicem iz pištolja usmrtio suprugu s kojom je već šest godina bio u braku i imaju jedno maloletno dete. Uhapšeni je odranije poznat policiji.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!