DIKAPRIO POSLAO OPOMENU SARAJEVU: Evo zašto je holivudski glumac pisao vlastima BiH

Novosti online

17. 06. 2021. u 12:36

Holivudska filmska zvezda i aktivista za zaštitu okoline Leonardo DiKaprio ponovo je vlasti u BiH pozvao da zaustave gradnju malih hidroelektrana tek nekoliko dana nakon što su u velikom protestu građani uspeli da zaustave izvođače da započnu radove na izgradnji 15 energetskih objekata.

ДИКАПРИО ПОСЛАО ОПОМЕНУ САРАЈЕВУ: Ево зашто је холивудски глумац писао властима БиХ

Foto: Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

U pismu upućenom vlastima u entitetu Federacije BiH izrazio je zabrinutost jer se aktivisti koji se bore protiv izgradnje mini-hidroelektrana suočavaju sa zastrašivanjima i pretnjama.

- Sad je ključno da Parlament Federacije BiH (FBiH) usvoji Zakon o električnoj energiji koji je na čekanju i da trajno zabrani izgradnju stotina planiranih malih hidroenergetskih projekata i revidira sve aktivne dozvole, od kojih su mnoge izdate nezakonito - stoji u DiKaprijevom pismu. Dodao je da Globalna zajednica poziva vlasti da odmah krenu u akciju i da zakonski spreče izgradnju novih energetskih objekata i očuvaju dragocene reke.

Ove nedelje više stotina meštana u severnom dijelu Hercegovine preprečilo je put teškim mašinama kako bi zaustavili početak izgradnje više mini-hidroelektrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)