I KOMŠIĆ PISAO SAVETU BEZBEDNOSTI: Alkalaj ima odobrenje, Dodik je "razbojnik poput Mladića"

Tanjug

08. 06. 2021. u 23:03

NAKON što je predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik u pismu Savetu bezbednosti UN zatražio da se ambasadoru BiH Svenu Alkalaju ne dozvoli da govori na večerašnjoj sednici posvećenioj Haškom tribunalu, hrvatski član Predsedništva Željko Komšić uputio je svoje pismo u kojem navodi da Alkalaj ipak ima odobrenje za obraćanje.

И КОМШИЋ ПИСАО САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ: Алкалај има одобрење, Додик је разбојник попут Младића

Željko Komšić / Foto Predsedništvo Srbije

U pismu Estoncu Svenu Jurgesonu, predsedavajućem Savetom bezbednosti, Dodik je naveo da će "mimo svih propisa i pravila BiH večeras predstavljati stalni predstavnik BiH pri UN u NJujorku, koji je zastupnik muslimanskog dela BiH".

On je obavestio predsednika SB UN da Alkalaj nema ovlašćenje da govori i da će to biti privatni istup, kao i da će Alkalaj tamo predstavljati muslimansku stranu.

-Srpski narod, Republiku Srpsku i Srbiju predstavljaće večeras Aleksandar Vučić, a ne Sven Alkalaj, rekao je nakon toga Dodik za RTS.

Komšić je u pismu Jurgensonu naveo da Alkalaj ima odobrenje za obraćanje na sednici tog tela i da Dodik šaljući pismo nije postupio u skladu s procedurama Predsedništva BiH.

-Pripala mi je čast da vas informišem o tome da ambasador Sven Alkalaj kao predstavnik Bosne i Hercegovine ima odobrenje da se obrati Savetu bezbednosti na sednici koja će se održati danas, napisao je Komšić.

Kako prenosi Klix.ba, Komšić je komentarišući pismo Dodika rekao da je on "razbojnik poput Mladića".

-Taj istovremeno ne priznaje presude suda Ujedinjenih nacija i piše Savetu bezbednosti s ciljem da spreči obraćanje ambasadora BiH na sednici tog tela, rekao je Komšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)