VELIKA NEDOUMICA REŠENA: Ovo je prava istina o retrogradnom Merkuru

Novosti online

02. 04. 2024. u 17:09

RETROGRADNI Merkur je astronomski fenomen koji nema nikakav uticaj na planeti, kao ni na ljudsko zdravlje ili njihovu sudbinu, rekao je Dmitrij Bisikalo, direktor Astronomskog instituta Ruske akademije nauka i umetnosti.

ВЕЛИКА НЕДОУМИЦА РЕШЕНА:  Ово је права истина о ретроградном Меркуру

Foto: Profimedia

- Retrogradni Merkur je astronomski fenomen koji se javlja kada se čini da se planeta Merkur kreće unazad na svom orbitalnom putu. Ovo je optička iluzija koju izuazivaju različite orbitalne brzine Zemlje i Merkura. Naučno govoreći, Merkur ne menja pravac svog kretanja, nastavlja da kruži oko Sunca kao i obično. Zbog toga je to retrogradno kretanje Merkura ništa više od stvari pecepcije na Zemlji, bez ikakvog fizičkog uticaja na našu planetu i njene stanovnike – rekao je on za Tass.

Bisikalo naglašava da ne postoji nijedan naučni dokaz da retrogradni Merkur ima ikakav uticaj na komunikaciju, tehnologiju ili međuljudske odnose.

- U astronomiji i fizici nema dokaza da položaj Merkura u svemiru ima direktan uticaj na svakodnevni život ljudi. Interakcije između planeta solarnog sistema i Zemlje zasnovane su na gravitacionim silama koje su previše slabe na tim rastojanjima da bi imale primetan uticaj na pojedinačne ljudske akcije i odluke – objasnio je naučnik.

Retrogradni Merkur je počeo 1. i trajaće do 25. aprila.

BONUS VIDEO: RUSIJA POGREŠILA JER JE UDARILA NA FRANCUSKE KOLONIJE | Dr Dragan Petrović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DA PORODICU PRATI NAPREDAK I SREĆA: Kada treba farbati jaja - evo šta kaže tradicija