"MUČIĆE" NAS DO 25. APRILA: Pripremite se, Merkur od sutra veče kreće retrogradnim hodom, već je počeo da deluje

Astrolog Marina Jungić Milošević

31. 03. 2024. u 21:00

JEDNA od najpoznatijih planeta, bez sumnje je Merkur, zvezda među zvezdama, koji je sa popularizacijom astrologije, poslednjih decenija, zauzeo visoko mesto na lestvici najpoznatijih astroloških pojava.

МУЧИЋЕ НАС ДО 25. АПРИЛА: Припремите се, Меркур од сутра вече креће ретроградним ходом, већ је почео да делује

Foto: Profimedia

Mali, ali hitar, uvek o svemu informisan, ovaj "glasnik bogova" (u grčkoj mitologiji, Hermes u rimskoj) obično za tri nedelje "pretrči" preko jednog zodijačkog znaka, a kada je u retrogradnom hodu, zadrži se i duže.

Ljubitelji i poznavaoci astrologije već znaju kada se približava jedan od njegova tri do četiri retrogradna ciklusa tokom godine. Tada im služi kao opravdanje za kašnjenje na sastanak, posao, greške u računanju, probleme sa kolima, telefonom, laptopom, gubitak dokumenata, nesporazume sa partnerom, decom, rođacima, komšijama, ... Mada kažu da dobar izgovor para vredi, u slučaju Merkura, sve navedeno i te kako važi. Jer Merkur je planeta komunikacija, informacija, intelekta, razuma, posla, dogovora, pregovora, putovanja, rodbine, braće i sestara, saobraćaja, trgovine ...

Foto: Shutterstock

Budući da upravlja Blizancima i Devicom, a egzaltiran (naglašen) je u Škorpiji, predstavnici ovih zodijačkih znakova najviše su pod njegovim uticajem. Zato nije svejedno preko koje astrološke kuće u vašem ličnom horoskopu prelazi retrogradni Merkur, koji uglavnom pojačava konfuziju, rasejanost i nervozu. To je onaj osećaj kao da niste svoji, a sve radite kao i obično. Kada vam je potrebno dva puta više vremena ili napora da uradite svakodnevni posao.

Kada vam se čini da se izgubljene stvari iz čista mira pojavljuju na mestima na kojima ih niste očekivali, a zapravo ste ih vi tamo i ostavili. Kada vaša poruka ode na pogrešan broj, a vi uvereni da ste je poslali pravoj osobi, čekate odgovor... Ili kada vaš mobilni, ne daj bože, dospe u ruke vašeg radoznalog partnera, što već sluti na ozbiljan ljubavni okršaj.... Zato Merkur ne igra samo važnu ulogu u poslovnom, već i u ljubavnom životu mnogih znakova, među kojima se izdvajaju Strelčevi i Ribe, čijim partnerskim odnosima vlada.

Foto: Profimedia

U noći između 1. i 2. aprila, Merkur kreće retrogradnim hodom sa 27. stepena Ovna. Taj stepen odgovara Blizanacima, znaku komunikacije, logike, saobraćaja, biznisa, kraćih puteva, rođaka, komšija, dece, saradnika. To su oblasti i osobe na koje će do 25. aprila (kada Merkur kreće direktnim hodom) biti usmerena interesovanja većine znakova. U zavisnosti od toga u koju vam astrološku kuću "pada" ovaj stepen, možete da saznate kako će delovati na vas.

Tako Ovnovi shvataju koliko zapravo vrede, ne drugima, već sebi. Bikovi vode dogovore u četiri oka o nekom poslovnom projektu, ali imaće prilike i da obnove kontakt sa starom simpatijom, da unesu dah romantike u ljubavnu vezu. Blizanci se viđaju sa starim prijateljima, koji verovatno žive u drugom gradu ili državi, a pozabaviće se i odnosima u porodici i sa rođacima. Rakovi (naročito rođeni u trećoj dekadi znaka) imaju zadatak da spreče osobe koje im rade iza leđa, bilo da se radi o saradnicima ili rođacima.

Foto Shutterstock

Lavovi planiraju poslovne projekte sa prijateljima, a neki i sa ljubavnim partnerom. Device treba da obrate pažnju na svoje finasnije, mada će im stići i neke zakasnele isplate. Vage su spremne da otvoreno porazgovaraju sa ljubavnim (ali i poslovnim) partnerom o nečemu što je važno za obe strane. Škorpije se distanciraju od nekih saradnika, dok za druge prave mesta u svom životu, kao i za nove planove. Strelci mogu da obnovu vezu ili kontakt sa starom simpatijom, a Jarčevi će ulagati u porodični ili drugi vid samostalne delatnosti koja ima veze sauključuje saradnju sa strancima. Vodolije menjaju odnos prema rođacima, saradnicima, komšijama, a roditelji i prema deci.Ribe uspostavljaju bolji način sporazumevanja i sa ljubavnim i sa poslovnim partnerom.

PRIVIDNO KRETANjE UNAZAD

SIGURNO ste već mnogo puta čuli rečenicu "Pogledaj kakva je gužva u saobraćaju, to je zbog retrogradnog Merkura". Na latinskom taj termin znači "kretati se unazad", ali planete ne mogu da idu u "rikverc". Međutim, pošto se one okreću oko Sunca različitim brzinama, kao i u saobraćaju "pretiču" jedna drugu. Posmatraču sa Zemlje, tada izgleda kao da pojedine planete idu unazad. Takvo kretanje slabi astrološki uticaj planete. Merkur je simbol mentalnog stanja, logike, načina na koji razmišljamo, saobraćaja, komunikacija, telefona, interneta, biznisa... U jednom znaku obično ostaje oko mesec dana, mada može i duže (kada ide prividnim hodom unazad). U periodu njegovog retrogradnog hoda, oko tri puta godišnje, obično smo nervozniji, podložniji stresu, svađama, raspravama, rizičnim situacijama u saobraćaju, konfliktima sa komšijama, rođacima, decom.

Foto Shutterstock

Planeta komunikacija, saobraćaja, logike, biznisa, u retrogradnom hodu, od 1. do 25. aprila, opominje na dodatni oprez za volanom, donosi probleme sa saradnicima, kao i prilikom dogovora o novim poslovima, ulaganja novca, a mnoge poruke i mejlovi će verovatno završiti na pogrešnim adresama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)