MILIJARDER PONOVO NAJAVIO IZGRADNJU TITANIKA 2: Da li će ovog puta biti treća sreća? (VIDEO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 03. 2024. u 08:06

TITANIKA 2 trebalo bi da bude daleko superiorniji od originala iz 1912. godine, a kako je najavljeno na prezentaciji u Sidnejskoj operi, plovilo bi trebalo da počne da se gradi već naredne godine.

МИЛИЈАРДЕР ПОНОВО НАЈАВИО ИЗГРАДЊУ ТИТАНИКА 2: Да ли ће овог пута бити трећа срећа? (ВИДЕО)

Foto: EPA

U ambiciozni projekat ovaj biznismen namerava da uloži oko milijardu dolara.

Titanik 2 bi mogao da plovi svetskim morem već 2027. godine

Kako je najavio pred mnogobrojnom publikom, njegova kompanija Blu Star Lajn bi mogla da sagradi "brod ljubavi i ultimativni dokaz stila i luksuza", a jedino što mu nedostaje u ovom trenutku jeste brodogradilište. Palmera, međutim, ni to nije sprečilo da obeća da bi izgradnja mogla da otpočne već naredne, 2025. godine, prenosi Dejli mejl.

Ukupna investicija za izgradnju ovog 56 hiljada tona teškog giganta, procenjuje se na oko milijardu američkih dolara, ali ovom biznismenu čak ni to ne predstavlja problem. Njegova želja da RMS Titanik vrati u život je snažnija od toga. Ukoliko sve bude išlo po planu, Titanik 2 bi prvi put isplovio u junu 2027. godine.

Njegovo prvo proputovanje bi bilo na relaciji od Sautemptona do Njujorka - baš kuda je trebalo da plovi i Titanik koji je 15. aprila 1912. godine udario u santu leda i potonuo. Ipak, biznismen veruje da njegovu gromadu neće pratiti loša sreća i da će plovidba označiti novu eru u ovoj vrsti turizma.

Titanik 2 će biti identična replika Titanika

U svom izlaganju biznismen je prikazao i 3D rendere plovila na kojima se jasno raspoznaju čuvene drvene stepenice koje smo imali prilike da vidimo i u filmskom ostvarenju reditelja Džejmsa Kamerona. Doživljaj će biti upotpunjen i ogromnim kristalnim lusterom.

Putnicima će na raspolaganju biti 835 kabina podeljenih u tri kategorije, a čak će i one, na ovom devet spratova visokom kruzeru, biti izrađene po uzoru na Titanik. Planirano je da se na plovilu nalaze i restoran prve klase, luksuzna sala za balove, teren za skvoš, bazen, bioskop i kazino.

- Titanik 2 će nositi dašak luksuza kao i njegov prethodnik, ali će istovremeno biti implementirane i najnovije tehnologije 21. veka, uključujući i sistem navigacije i bezbednosti - naveli su iz kompanije Blu Star Lajn.

Treća sreća

Milijarderu ovakva ideja dolazi na um već treći put. Prvi put je svoju zamisao predstavio 2012. godine, na stogodišnjicu potonuća Titanika, dok je sledeći put ideja zaživela šest godina kasnije, odnosno 2018. godine. Međutim, svaki put bi njegovi planovi bivali osujećeni.

Zato se ovoga puta svi (a ponajviše on) nada da će treći pokušaj biti uspešan. Osim toga, kako je i sam naveo, ovog puta ima mnogo više novca na raspolaganju za realizaciju ambicioznog projekta, te ga gotovo ništa ne može sprečiti da ostvari svoj san.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)