NEVEROVATNA FILMSKA PRIČA, ALI NE I KRAJ: Žena primala platu u 16 firmi, a nije radila nijedan dan

Novosti online

25. 09. 2023. u 15:34

KINESKINjA, predstavljena pod pseudonimom Guan Ju, optužena je za prevaru jer je istovremeno bila zaposlena u 16 kompanija, ali se nikada nije pojavljivala na poslu.

НЕВЕРОВАТНА ФИЛМСКА ПРИЧА, АЛИ НЕ И КРАЈ: Жена примала плату у 16 фирми, а није радила ниједан дан

Foto: AP

Ona je, navodno, obmanula gomilu poslodavaca i dobijala plate najmanje tri godine, iako nikada nije obavila nijedan posao.

Na sudu će se pojaviti i njen suprug, a navodno su vodili brižljivu evidenciju o svim poslodavcima, ulogama koje bi trebalo da obavlja u kompanijama i mesečnim zaradama.

Žena je stalno tragala za novim poslodavcima, a kada bi odlazila na razgovor za posao, fotografisala se i govorila drugim šefovima da je „pregovarala s klijentima”.

Verovali ili ne, sistem je godinama funkcionisao besprekorno, omogućavajući joj da kupi skupoceni stan u Šangaju, prenose mediji.

Prevarantska šema je počela da se urušava prošlog januara kada je jedan od bivših poslodavaca pronašao njeno pismo u nekoliko onlajn grupa i shvatio da ju je ranije otpustio.

Čovek je utvrdio da je radila za drugu firmu, dok je bila na njegovom platnom spisku i odmah je pozvao policiju.

Ubrzo, složene su kockice prevare koja se procenjuje na neverovatnih šest miliona evra. Pored nje i supruga, uhapšeno je 50 saučesnika.

Lokalni mediji prenose da ovakve prevare predstavljaju veliki problem u Kini, sa stotinama specijalizovanih grupa koje navodno preuzimaju poslove od poslodavaca.

Oni su posebno obučeni, imaju „upeglane” biografije, a samo ih zanimaju „besplatne” plate.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM: Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)