TVITER UVEO VELIKU PROMENU: Izmenjena politika privatnosti, zabranjeno deljenje fotografija i snimanja osoba bez pristanka

Novosti online

30. 11. 2021. u 17:54

TVITER je danas apdejtovao svoju politiku o privatnosti, i zabranio deljenje fotografija i snimaka privatnih lica bez njihovog pristanka.

ТВИТЕР УВЕО ВЕЛИКУ ПРОМЕНУ: Измењена политика приватности, забрањено дељење фотографија и снимања особа без пристанка

Arhiva Novosti

Platforma je pre ovoga već zabranila deljenje privatnih informacija o drugim licima bez njihovog pristanka, što se odnosilo na njihovu adresu ili lokaciju, lične dokumente, privatne informacije o kontaktima, finansijske informacije ili medicinske podatke. Ali nova promena politike čini je još robusnijom, piše TechCrunch.

Ovo ne znači da će Tviter tražiti saglasnost od svih pojedinaca na fotografiji ili snimku, kako bi materijal bio objavljen, ali znači da ako osoba koja je na snimku ili slici želi da se materijal skine, Tviter će ga skinuti.

- Kada nas obaveste pojedinci prikazani na fotografijama ili slikama, ili njihov ovlašćeni predstavnik, o tome da nisu saglasni da se deli njihov privatni snimak ili slika, mi ćemo ga ukloniti. Ovo nije primenjivo na medije koji se bave javnim ličnostima ili na pojedince, kada mediji sapripadni tvit šire u javnom interesu ili dodaju vrednost javnom diskursu", piše u saopštenju Tvitera.

Ali u slučaju javnih ličnosti Tviter je pojasnio da i tu može da ukloni materijal ako je on namenjen maltretiranju nekoga, u skladu sa svojim postojećim pravilima o nasilnom ponašanju, prema kojem je takođe zabranjeno deljenje nagih slika i snimaka osobe, bez pristanka. Kompanija je takoe saopštila da će, kad odlučuje o sklanjanju sadržaja o javnim ličnostima, proveriti da li je ova informacija već dostupna na drugim javnim medijima, kao što su televizija i novine.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ZAHAROVA O IZJAVI BORELJA DA NA BALKANU NE ZNAJU KO JE PUTIN: Degradacija Zapada ne znači da je u toku isti proces i kod drugih naroda