ISLAND 1, VR TEHNOLOGIJA 0: Mark Zakerberg ismevan u turističkom oglasu za zemlju leda i vatre

P. Z. S. /sputnik international

16. 11. 2021. u 18:14

ŠALjIVI oglas Business Iceland-a, javno-privatnog partnerstva sa državnim odeljenjem za turizam, za promociju i reklamiranje nordijske zemlje, ismejao je napore osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga da rebrendira svoju kompaniju promenom imena u Meta.

ИСЛАНД 1, ВР ТЕХНОЛОГИЈА 0: Марк Закерберг исмеван у туристичком огласу за земљу леда и ватре

Foto printskrin Tviter


Čudesna parodija na nedavno rebrendiranu veb stranicu Fejsbuka/Meta ismeva gestove njenog osnivača i urnebesno oponaša njegovu sklonost ka kremi za sunčanje i besmislenim frazama sa “biserima” poput - „voda koja je zapravo mokra“ i „nebo koje možete da vidite svojim očnim jabučicama“, dok hvali slikovitu prirodu Islanda.

Predstavljen samo nekoliko nedelja nakon Zakerbergove ponosne objave o lansiranju Metaverse-a - digitalnog sveta izgrađenog sa idejom da poveže ljude sa futurističkim virtuelnim pejzažima uz pomoć tehnologija virtuelne i proširene stvarnosti - reklama daje neke prilično tupe aluzije i šale.

Između ostalog, u reklami se pojavljuje islandski glumac Jorundur Ragnarson kao „glavni vizionar Zack Mosbergson“ koji uvodi javnost u stvarnost „Icelandverse“, odeven u odeću koja ne bi izgledala neprikladno u garderobi glavnog izvršnog direktora Fejsbuka i imitira njegov zaštitni znak nespretni stil.

Neki su rekli da ovo iskustvo otvorenog sveta nije moguće. Ali već je tu. I ne trebaju vam čak ni glupe VR naočare.

Konkretno, Zakerbergova sklonost ka virtuelnoj stvarnosti je satirična kada oglas predstavlja zapanjujuće lep pejzaž Islanda kao „poboljšanu stvarnu stvarnost, bez vr naočara koje izgledaju glupo“. „U našem iskustvu otvorenog sveta, sve je stvarno“.

Haštag #Icelandverse ubrzo je postao popularan na Tviteru.

Ostrvska nacija, slavljena po svom neplodnom pejzažu od čvrste lave, vodopadima, toplim izvorima i planinama prekrivenim snegom, nekada je bila popularna turistička destinacija. Pre pandemije COVID-19, Island - nacija od samo 330.000 - dočekao je oko dva miliona posetilaca godišnje.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna