ZAMISLITE KOLIKA JE TO GRDOSIJA BILA: Kapetan pronašao ogroman zub praistorijske ajkule na Floridi, dugačak je skoro 16 centimetara! (FOTO)

Novosti online

21. 10. 2021. u 00:58

KAPETAN Majkl Nastasio pronašao je na obali Floride ogroman zub praistorijske ajkule megalodon, za koju se veruje da je bila jedan od najvećih predatora koji su ikada postojali na Zemlji.

ЗАМИСЛИТЕ КОЛИКА ЈЕ ТО ГРДОСИЈА БИЛА: Капетан пронашао огроман зуб праисторијске ајкуле на Флориди, дугачак је скоро 16 центиметара! (ФОТО)

Foto: INstagram/ blackgoldfossilcharters

Majkl je tokom svoje karijere pronašao mnogo zuba ajkula, ali je ovaj odlučio da zadrži, zbog njegove neverovatne veličine, prenosi Miror.

Megalodon, što znači "veliki zub", izumrla je vrsta. Prema stručnjacima, one su živele u periodu od pre 23 do pre oko 3,6 miliona godina, odnosno od ranog miocena, pa sve do pliocena.

Kapetan je pronašao zub dug čak 15,39 centimetara.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TIH I RANJIV: Ovo je ubedljivo najstidljiviji horoskopski znak