MRTVU MAJKU GODINU DANA DRŽAO U PODRUMU: Bizaran slučaj - Muškarac mumificirao leš da bi nastavio da dobija njenu penziju

D. D. S.

10. 09. 2021. u 13:52

MUŠKARAC u Austriji je držao mumificirani leš svoje u podrumu više od godinu dana kako bi nastavio da prima njenu penziju, saopštila je austrijska policija.

МРТВУ МАЈКУ ГОДИНУ ДАНА ДРЖАО У ПОДРУМУ: Бизаран случај - Мушкарац мумифицирао леш да би наставио да добија њену пензију

Foto: EPA

Smatra se da je 89-godišnja žena, koja je navodno imala demenciju, umrla prirodnom smrću u junu prošle godine, a da je njen 66-godišnji sin stavio majčino telo u podrum i koristio kese sa ledom i zavoje da prikrije miris.

Kako prenosi austrijski javni servis ORF, veruje se da je nezakonito primio oko 50.000 evra majčine penzije. Sumnja na prevaru izašla je na videlo tek pošto je odbio zahtev novog poštara, koji je isporučivao penzije u regionu zapadnog Tirola, da je vidi. To je pokrenulo istragu i dovelo do jezivog otkrića.

Policijski zvaničnik Helmut Gufler je rekao da je osumnjičeni priznao delo, kao i da nije imao drugih prihoda. On je policiji rekao je da bi isplata penzije odmah prestala da je prijavio smrt, a ne bi mogao da plati majčinu sahranu i da zadrži kuću. Osumnjičeni je takođe rekao da je bratu rekao da se njihova majka nalazi u bolnici i da nema svrhe da joj ide u posete jer malo je verovatno da će ga prepoznati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI GREŠE - KO IMA PRVENSTVO? Burna rasprava na internetu - neslaganje instruktora vožnje i sudskog veštaka