NOVAC OD GONJENJA ŠKOLAMA: Ministarstvo pravde dodelilo sredstva 79 škola devet predškolskih ustanova

B.B.

24. 08. 2023. u 12:38

NAKON javnog konkursa Ministarstva pravde, sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja dodeljena su 79 osnovnih i srednjih škola i devet predškolskih ustanova.

НОВАЦ ОД ГОЊЕЊА ШКОЛАМА: Министарство правде доделило средства 79 школа девет предшколских установа

Foto: Ministarstvo prosvete

Poptpisivanju ugovora u Skupštini Srbije prisustvovala je prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete,  koja je istakla da se nada da će škole odgovorno pristupiti realizaciji projekata, čime će učiniti okruženje svojih učenika i nastavnika, lepšim i boljim za učenje i rad.

Ona je iskazala zahvalnost Ministarstvu pravde na tome što u okviru ove podrške prepoznaje i ustanove obrazovanja i time doprinosi da se unaprede uslovi u njima.

- Iako su ustanove obrazovanja i vaspitanja nadležnost Ministarstva prosvete i lokalnih samouprava, briga o njima nije isključivo odgovornost ovih institucija. Pravo i obavezu da brinemo o našoj deci, uslovima u kojima uče i rade, imamo svi - navela je Mijatović. - Stoga dugujemo zahvalnost Ministarstvu pravde što deo sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja usmerava i na škole i vrtiće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave