Subotički gimnazijalci ugostili vršnjake iz Osijeka

J. L.

15. 05. 2023. u 16:08

U Gimnaziji "Svetozar Marković" u Subotici održava se projekat "Budućnost kakvu želimo" tokom kog će ugostiti srednjoškolce iz Treće gimnazije iz Osijeka.

Суботички гимназијалци угостили вршњаке из Осијека

foto:J.L.

Subotički gimnazijalci su već boravili u Osijeku, a sada imaju priliku da uzvrate posetu vršnjacima i pokažu im znamenitosti Subotice i Palića.

Dve prijateljske škole zajedno učestvuju i na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske, koji se finansira iz fondova Evropske unije.

-U okviru narednog projekta radićemo i na obezbeđivanju sredstava za opemanje škole, a mi smo  konkurisali za IT opremu i sredstva. Pre 30 - 40 godina smo bili u istom sistemu, ali su partneri iz Osjika danas mnogo ispred nas, imamo mnogo šta da naučimo i primenimo, kako bi našoj deci omogućili kvalitetnije obrazovanje i bolje uslove za učenje - kaže Dušan Pavlović, direktor Gimnazije "Svetozar Marković".

Subotički đaci su i dalje puni utisaka iz Osijeka, naročito zbog načina na koji funkcioniše njihova škola.

-Smerovi se obrazuju prema tome koje su učenici predmete odabrali kao dodatne, odnosno prema koje žele više da izučavaju. Ali i mi sa opšteg smera smo se lepo uklopili - kaže Lucija i dodaje da je za nju ovo neverovatno iskustvo, jer ima priliku da upoznaje nove ljude, a shvatila je da su problemi tinejdžera svuda isti - Mi imamo ista interesovanja, probleme, nešto što nam je lako i nešto što nam je teško. Ista smo generacija, oni žive isto kao i mi, samo na drugom mestu, ali ih muče iste brige - učenje, obaveze, društvo. Čak i  razmišljaju slično kao mi, zato smo se tako lako povezali i razumeli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024