ZA VISOKOOBRAZOVAN KADAR: Na Ekonomskom fakultetru u Subotici novi kratak program studija

J. L.

20. 04. 2023. u 13:15

Kako bi obrazovali visokokvalitetan kadar, spreman da odgovori na najviše izazove u IT sektoru, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Ekonomski fakultet u Subotici kreirali su kratak program studija „Implementacija ERP sistema“.

ЗА ВИСОКООБРАЗОВАН КАДАР: На Економском факултетру у Суботици нови кратак програм студија

foto: Pokrajinska vlada

 Program je namenjen sektoru privrede i preduzetništva za planiranje resursa u korporacijama.

-Sekretarijat je izdvojio 20 miliona dinara kako bi što veći broj ljudi bio usmeren ka sektoru informaciono – komunikacionih tehnologija, a ovaj program obuke, nastao na osnou potreba IT industrije, nije predviđen za sticanje osnovnih veština, već je namenjen jasno profilisanim licima - objašnjava Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. - Pomeramo težište na ulaganje u ljude, jer mislimo da je to budućnost kojoj bi trebalo da se posvetimo. Novi Sad je sedište IT industrije na Balkanu, te smo sa kompanijama u ovom sektoru koncipirali program koji će nam ukazati na to šta je potrebno da neko završi kako bi bio zaposlen. Hoćemo na ovaj način da obrazujemo visokokvalifikovani kadar, i zato je  Sekretarijat kreirao ovaj program zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Subotici.

Prema rečima dekana Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nebojše Gvozdenovića, ovaj kratki program studija je koncipiran tako da nosi 30 ESPB bodova, odvijaće se u toku jednog semestra, ozvaničen je od strane Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, a polaznici će kroz zvaničnu instituciju dobiti sertifikat kao implementatori ERP sistema.

-Imaćemo ukupno 17 polaznika i nadam se da je ovo samo početak i otvaranje jednog novog puta i za Ekonomski fakultet, koji na ovaj način kreće u dublju saradnju sa privredom, i za kompanije koje bi trebalo da nam se obrate i ukažu na to šta im je potrebno da zajedno osmislimo i druge kratke programe studija -  kaže dekan Gvozdenović.

Rukovodilac Kratkog programa studija je prof. dr Predrag Matković.Ovaj strukovni program je osmišljen tako da prati savremene koncepte i trendove tržišta koji uključuju veštačku inteligenciju, inteligentnu analitiku i automatizaciju procesa, te savremene strategije u poslovanju i poslovnim procesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024