PREMIJERA PREDSTAVE "NAŠ GRAD": U zrenjaninskom pozorištu "Toša Jovanović"

V.V.S.

23. 04. 2021. u 14:18

NA sceni zrenjaninskog Narodnog pozorište "Toša Jovanović",, u sredu (28.aprila) premijerno je izvođenje komada Torntona Vajldera " Naš grad" i režiji Mie Knežević.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ НАШ ГРАД: У зрењанинском позоришту Тоша Јовановић

Narodno pozorište "Toša Jovanović"

- Kako bismo ponovo ostvarili kontakt sa publikom, izabrali smo da ispričamo jednu retku priču koja tematizuje sam fenomen življenja i smrtnosti. "Naš grad" Torntona Vajldera je redak dramski tekst koji se bavi jednostavnošću svakodnevnog, predvidivog života - ističe rediteljka Mia Knežević.

- On nema za cilj da ispituje velika ljudska previranja, već suptilno ispituje građanski moral, perfidnost ljudske zajednice, dovodi u pitanje uhodane tradicije i pita se gde nam promiče smisao? Da li je život samo ispunjavanje formi i konvencija ili je moguće proizvoditi smisao i doživljavati ga? Ova priča izražava cikličnost životnog toka, pa tako ne tretira samo pojedince iz prošlosti, već ulazi u dijalog i sa savremenim ljudima.

Prevod i adaptaciju uradio je Đorđe Petrović,scenografiju Daniela Dimitrovska, kostimografiju Selena Mladenović, kompozitor je Branko Džinović, a scenski pokret bio je zadatak za Deneš Debrei.

Igraju Jovan Torački, Nataša Ilin, Milan Kolak, Nataša Luković, Mirko Pantelić, Mia Radovanović, Miloš Vojnović, Dejan Karlečik i Stefan Juanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna