GLAVNA NAGRADA "DIJALOGU SA BOJOM": Otvoren Prolećni likovni salon ULUV u Vrbasu (FOTO)

Z. R.

21. 04. 2021. u 21:05

LEGENDARNI crtač i profesor Likovne akademije Dragan Lubarda tvrdio je da se genijalni umetnik može pojaviti i na selu u Bosni.

ГЛАВНА НАГРАДА ДИЈАЛОГУ СА БОЈОМ: Отворен Пролећни ликовни салон УЛУВ у Врбасу (ФОТО)

Foto: ULUV

Ma koliko se u urbanim centrima i velikim gradovima sakupljalo ono najdragocenije u svetu umetnosti, veliki umetnici postoje i izvan njih. Srbija je toliko puna talentovanih likovnih umetnika da, osim dva vodeća staleška udruženja u Beogradu, postoje i ona u manjim gradovima, od Gornjeg Milanovca do Vrbasa.

To je, povodom otvaranja Prolećnog likovnog salona (PLS), kolektivne izložbe Udruženja likovnih umetnika Vrbasa (ULUV), rekao istoričar umetnosti i likovni kritičar Dejan Đorić, selektor polugodišnjeg preseka stvaralaštva članova ULUV. On je od 46 radova, koje je na konkurs PLS prijavilo 38 umetnika, odabrao 26, koji su do 30. aprila izloženi u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

Glavnu nagradu Prolećnog likovnog salona dobio je Jovan Arambašić za akril na platnu "Dijalog sa bojom". Za sliku je nagrađen Radomir Glušac, za crtež Petar Šušulić, za skulpturu Miki Prvuljac, a za fotografiju Rajko Karišić.

Novina PLS je nagrada koju je selektor uveo za realističan prikaz motiva. NJen prvi dobitnik je Ivica Bačak za pastel "Slavujev poj".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)