OBELEŽEN DAN JDP-a: Miodragu Dragićeviću nagrada "Nebojša Glogovac"

Tanjug

03. 04. 2021. u 20:27

GLUMAC Miodrag Dragičević prvi je laureat novoustanovljene Nagrade "Nebojša Glogovac".

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЈДП-а: Миодрагу Драгићевићу награда Небојша Глоговац

Foto P. Milošević

Na današnjoj svečanosti kojom je obeležen Dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta dobio je i Godišnju nagradu JDP-a za Kaspara u istoimenoj predstavi, Nagradu za lepotu govora "Dr Branivoj Đorđević" i proznanje "Branka i Mlađa Veselinović" Fondacije JDP-a za za najbolje glumačko ostvarenje.

Nagradu koja nosi ime pokojnog glumca i nekadašnjeg prvaka drame Jugoslovenskog dramskog pozorišta ovaj teatar ustanovio je u znak sećanja na Nebojšu Glogovca.

Dragićević je zahvalio svima kojima se, kako je rekao, učinio njegov rad vrednim.

- Čast mi je što sam primljen na ove daske koje pamte korake i reči velikih glumaca. Posebno sam počastvovan što nagrada koja nosi Nebojšino ima pripada meni. Imao sam sreću što sam delio kadar sa Glogijem i posle jednog snimajućeg dana kazo mi je da ćemo zajedno raditi velike stvari. Drago mi je što se deo njegovog proročanstva ostvario - kazao je Dragićević.

Foto: Printscreen/Instagram

Dragićević je dodao da mu je bilo teško da napravi prve glumačke korake u predstavi "Pod žrvnjem" u režiji Egona Savina.

- Nakon toga je sve bilo lakše. Ove nagrade su za mene dokaz da sam do sada dobro radio. U budućnosti su se truditi da preispitujem svoje granice i opravdam renome pozorišne kuće u kojoj igram", kazao je Dragićević.

Pohvale stručne javnosti i publike zbog glavne uloge i predstavi "Kasper" koja je nedavno imala premijeru u JDP-u, Dragićević kaže da će se u budućnosti truditi da bude još bolji.

- Tek mi je 27 godina i nadam se da ću ostvariti bolje uloge u budućnosti, ali to će biti izuzetno teško jer je "Kaspar" kompleksna i zahtevna predstava - kazao je Dragićević.

Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta dobili su reditelji Jagoš Marković i Miloš Lolić.

Zatim glumci Milan Marić, Marko Janketić, Miki Manojlović, Jasna Ðuričić, Milena Vasić, Nataša Ninković, Sanja Marković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović.

Nagrađena su i kompozitorka Anja Ðorđević, kostimografkinja Marli Marković Milojev, a godišnje priznanje za scenografiju pripalo je Gorčinu Stojanoviću i Jasmini Holbus.

Godišnja nagrada za dramaturgiju je otišla u ruke Periše Perišića.

Nagrađeni su i suflerka Dragana Anđelković, radnica na administrativnim poslovima Ružica Savić, šef stolarske radionice JDP-a Miroslav Korićanin, audio video tehničarDavid Žan Mark Srbljin, tehnički producent Dejan Matekalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)