UGOVORI O TAJNOSTI, ZABRANJENI TELEFONI! Detalji sa snimanja serije "Porodica", mesec dana pravili novu vilu Mir

Novosti online

29. 03. 2021. u 19:37

GLEDAOCI od večeras će imati priliku da gledaju seriju “Porodica”, koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević. Otkriva sve detalje sa snimanja koje je trajalo 37 dana, a ono što je interesantno jeste da je uloga Zorana Đinđića bila namenjena Nebojši Dugaliću.

УГОВОРИ О ТАЈНОСТИ, ЗАБРАЊЕНИ ТЕЛЕФОНИ! Детаљи са снимања серије Породица, месец дана правили нову вилу Мир

Foto: Promo

- Nebojša Dugalić, koji je nakon Raše Bukvića dobio ulogu Đinđića, razboleo se dva dana pred snimanje i tako izgubio ulogu, koja je na kraju pripala Uliksu - otkriva izvor blizak produkciji.

Ovaj zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije već je podigao prašinu kada se saznalo da se radi priča o Slobi i Miri, kao i svim ljudima koji su bili uz njih pred njegovo hapšenje.

- Neposredno pred početak gradnje scenografije u martu, radovi su prekinuti zbog vanrednog stanja. Nakon završetka vanrednog stanja nastavljene su pripreme, a u studiju je izgradnja replike vile “Mir” trajala oko mesec dana. Snimanje serije, koja će imati pet epizoda, trajalo je 37 dana. Snimanje je počelo 11. juna, a završilo se 12. avgusta - otkriva izvor.

Pravili BOV

Za snimanje je korišćeno 16 igrajućih vozila plus borbeno oklopno vozilo, koje je pravljeno zbog serije.

- Kako bi sve izgledalo verodostojno, BOV je napravljen, dok su ostala vozila uglavnom bila realistična. Osim što se radilo na izgradnji vile i pojedinih rekvizita, velika je bila i glumačka ekipa. U snimanju je učestvovalo preko 70 glumaca, a za sedmoro su se radile original perike. Perike su pravljene za likove Slobe, Mire, Marije, Đinđića, Koštunice, Slavice Đukić Dejanović i fiktivan lik Desanku. Da ne govorimo da je samo za pravljenje maske Slobodana Miloševića potrošena velika količina šminkerskog lepka. To su kilogrami i kilogrami lepka, ali i utrošenog vremena kako bi svaka bora bila na svom mestu - kaže izvor upućen u stvaranje ove serije.

On otkriva i gde je snimana serija, koja je morala da ima i autentičan ambijent.

- Snimanje je realizovano većim delom u studiju, a pored studija, na još 12 lokacija. U snimanju su učestvovala 1.164 statista, plus dvadeset troje specijalnih statista, odnosno specijalaca.

S obzirom na to da je u čitavom svetu pandemija virusa korona, prema našim saznanjima, svi članovi ove mnogobrojne ekipe uspeli su da se sačuvaju.

- Ekipa se pridržavala svih propisanih epidemioloskih mera i niko od članova ekipe se nije zarazio na snimanju. To je, pored svega ostalog, veliki uspeh zbog kojeg su svi koji su radili na ovom projektu bili srećni.

Zabranjeni mobilni i potpisan ugovor o tajnosti

Kako se snimanje ove serije dugo držalo u tajnosti, svi su bili iznenađeni kako su do kraja snimanja organizatori uspeli da sakriju ovu tajnu. Naš izvor blizak produkciji otkriva da se o tome vodilo računa.

- Kako nijedna informacija, ni fotografija ne bi dospela u javnost pre željenog termina, postojala su pravila na snimanju. Na setu je bila zabranjena upotreba mobilnih telefona svima, i glumcima i autorskoj ekipi. Svi koji su radili na realizaciji projekta imali su potpisan ugovor o tajnosti kojim se obavezuju da informacije drže samo za sebe. Glumci u javnosti nisu smeli da pričaju o projektu - otkriva izvor.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POTRESNO SVEDOČANSTVO: Predstavljena knjiga Žarka Lauševića Padre, idiote!