OVO MI JE JEDNA OD NAJZAHTEVNIJIH ULOGA U KARIJERI: Boris Isaković o ulozi Slobodana Miloševića u seriji "Porodica"

J.Banjanin

29. 03. 2021. u 21:56

- NISAM mogao ni smeo da imam otklon u odnosu na lik Slobodana Miloševića, objasnio je Boris Isaković i dodao da je etički princip svakog glumca da se što bolje upozna sa likom koji igra i da ga razume.

ОВО МИ ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈЗАХТЕВНИЈИХ УЛОГА У КАРИЈЕРИ: Борис Исаковић о улози Слободана Милошевића у серији Породица

Foto Promo

- Naravno da mi, koji smo živeli u to vreme i preživeli tu vlast, imamo opšte slike i saznanja, ali kada sam prilazio ulozi morao sam da se približim tom čoveku i spolja i iznutra. Morao sam da zaronim u to vreme, i u jednom periodu života zaista sam ponovo bio tamo. Za mene je bilo katarzično da se obratim tom Borisu koji je tada živeo, da obnovim sećanja, i kroz ulogu izrazim mišljenje - istakao je Isaković, koji smatra da mu je ovo bila jedna od najzahtevnijih uloga u dosadašnjoj karijeri.

Glumac je objasnio da se za ulogu Slobodana Miloševića u seriji "Porodica" spremao iz materijala kojim ga je Bojan Vuletić snabdeo, kao i kroz samostalno istraživanje gledajući suđenja u Hagu, čitajući optužnicu za Miloševića, te da mu je najviše pomogla knjiga transkripta razgovora koje je bivši predsednik vodio sa članovima porodice, saradnicima i partijskim saborcima.

- Pažljivo sam gledao prva suđenja u Hagu, zaustavljao sliku i pokušavao da uronim u pogled tog čoveka - kazao je Isaković dodajući da su, u sadejstvu, maska, proučavanje telesnog stava, uopšte odgovornost prema liku koji tumači pomogli da iznese ovu kompleksnu ulogu. Glumca je posebno fascinirao mir koji je Milošević posedovao u dramatičnim i teškim situacijama. Tačka u kojoj je, kako je rekao, mogao da se poveže sa Miloševićem i koja mu je najviše pomogla u približavanju njegovom liku je humor i duhovitost koji su, pored ostalog, bili svojstveni Miloševiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju