UMRLA JE NA ULICI BAŠ KAO I NJENA MAJKA: Strašna sudbina sačekala Rialdu - detalji smrti Bobine Marije

M. Mirković

27. 01. 2021. u 22:00

УМРЛА ЈЕ НА УЛИЦИ БАШ КАО И ЊЕНА МАЈКА: Страшна судбина сачекала Риалду - детаљи смрти Бобине Марије

Foto arhiva

TRIDESET godina nakon velikih prekretnica i nemilih događaja koji su preusmerili i nepovratno izmenili životni, profesionalni i privatni put Rialde Kadrić Šebek (1963-2021), sve je trebalo i moglo da krene u sasvim drugom smeru.

Gledaoci, saradnici, neki novi autori koji je vole i pamte, svi oni koji behu ujedinjeni u nadi da će "Bobina Marija" nanovo zablistati na filmskom platnu - ostali su šokirani vešću o njenom iznenadnom odlasku. Umesto da uživamo u reprizama njenih legendarnih rola, ostajemo poraženi neumoljivim rediteljskom potezom - Života, koji joj je namenio "reprizu" tragičnog kraja njene sopstvene majke.

- Tog 16. januara 1991. godine moja majka je iznenada preminula na ulici u Beogradu, rat u Jugoslaviji se širio, i rešila sam da ostanem u Londonu i počnem neki novi život - reči su kojima je u jednom od retkih intervjua opisala razloge za tu, možda najvažniju životnu prekretnicu, da bi ovog januara i sama minula svetom, i to na istovetan način - od srčanog udara, na ulici u Atini!

SEĆANJE Bjelac i Rialda u filmu "Čudna noć", Foto Promo

A reditelj Milan Jelić i glumac Predrag Bjelac sećaju je se iz nekog "bivšeg života" svih nas, pamte magiju i tugu koje je nosio Rialdin lik dok su davne 1989. snimali "Čudnu noć", film čija je sudbina mogla biti sasvim drugačija, a možda čak povesti i Rialdin život i karijeru u posve drugom pravcu...

- Izuzetno skromna i tiha, posvećena svom poslu, bez obzira na to što je već bila neverovatno popularna - opisuje glumicu Jelić. - Imala je neku tugu u očima i bila kao rođena za lik devojke mladića koga je tumačio Peđa Bjelac, danas internacionalna zvezda.

Todorović: Neverica

MILAN Todorović, producent budućeg filma, u jeku priprema za nastavak "Ludih godina", ostao je šokiran i zatečen vešću o odlasku jedne od glavnih glumica, u potpunoj neverici.

- Poslednji put videli smo se pre mesec dana i vodili privatne razgovore, do pre dva dana kačila je klipove na "Fejsbuku" i sve je bilo u redu, ja se još nadam da vest o smrti Rialde nije istinita - kaže Todorović.

Pre samo nedelju ili dve, Bjelca je na RTS-u iznenadilo emitovanje te, ozbiljne porodične drame čudne sudbine - koliko je "Čudna noć" slavljena i uvažavana 1990. na otvaranju poslednjeg velikog, zajedničkog, jugoslovenskog pulskog festivala pred raspad zemlje, toliko je potom ostala skrajnuta i nevidljiva.

Milan Jelić, Foto V. Danilov

 

- Zagonetna i setna bila je Rialda, a takva joj je bila i uloga jer je mladić, koga sam tumačio, nije voleo, ona je ostala trudna a on je imao drugačije planove, okrenuo se drugoj ljubavi, u liku Olivere Ježine. Takva je i ona bila, takvu je pamtim. Već je, čini mi se, imala isplaniran drugačiji put. Sreli smo se, mnogo docnije, bio sam njen gost u Londonu gde je, svestrana i obrazovana kakva je bila, imala razvijenu karijeru, a posle jednom i slučajno u Beogradu. Direktor fotografije Predrag Bambić imao je ideju da napravi nastavak "Čudne noći", scenaristkinja Maja Volk je pristala da napiše šta se dešavalo trideset godina kasnije, sreli smo se i sa Oliverom Ježinom... Sad, i ako bude bilo nekakvog nastavka, biće to "Čudna noć" bez Rialde.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)