DESPOTU ODAJE POČAST 85 UMETNIKA: Izložba u galeriji „Kvaka 22“ (FOTO)

D.N.

20. 12. 2020. u 19:24

U GALERIJI „Kvaka 22“, u Ruzveltovoj ulici 39 u Beogradu, u ponedeljak, 21. decembra, otvara se izložba „Despot, veliki mali čovek“, posvećena Draganu Đorđeviću Despotu, poznatom kulturnom radniku iz Kučeva.

ДЕСПОТУ ОДАЈЕ ПОЧАСТ 85 УМЕТНИКА: Изложба у галерији „Квака 22“ (ФОТО)

Foto: Facebook

Izložbu će, u 13 sati, otvoriti istoričari umetnosti Ljiljana Jović i prof. dr Oliver Tomić.

- Večito onaj „iza zavese“ nikada „na sceni“, Dragan stvara istoriju pozorišnog, književnog, slikarskog, novinarskog sveta i života braničevskog kraja. Otrgao je od zaborava mnoge i ljude i dela, osvetlivši ih budućim generacijama.

Skromnost i spremnost na žrtvu, uz veliki rad najbliže su određenje ljudi kao što je Dragan, onih koji iz senke bacaju svetlo daleko ispred drugih – navela je Ljiljana Jović.

Osim nje, u organizacionom odboru izložbe su Bojan Veljković, master primenjeni umetnik, Stevan Mikić, master likovni umetnik, Jovana Dišić, master filolog, Svetlana Kuzmanović, predsednica UG „Žanka Stokić“ Rabrovo i dr Ljiljana Jovanović. Na spisku učesnika izložbe, koja će trajati do 19. januara, nalaze se imena 85 umetnika.

 

Foto: Facebook

Dragan Đorđević na slici umetnice Đerđi Ačaji

 

ZAŠTITNE MERE

Na dan otvaranja, u galeriji istovremeno može biti do pet osoba, pa će od 13 do 17 sati biti moguće ući na svakih 20 minuta. Ostalim danima izložba može da se pogleda samo uz najavu dan ranije, na broj telefona +381628110071. Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika galerija neće raditi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024