„DOBRIČIN PRSTEN“ PETRU BOŽOVIĆU: On je dobitnik glumačkog priznanja za životno delo

V.V.S.

18. 12. 2020. u 18:20

NAGRADA Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo „Dobričn prsten“ ove godine pripala je istaknutom dramskom umetniku Petru Božoviću, koji je trideset treći dobitnik ovog najvišeg glumačkog priznanja.

„ДОБРИЧИН ПРСТЕН“ ПЕТРУ БОЖОВИЋУ: Он је добитник глумачког признања за животно дело

Foto M.Labudović

Sedmočlani žiri odluku je doneo juče, tajnim glasanjem ( većinom glasova), a radio je u sastavu: Mirjana Karanović, prošlogodišnji dobitnik, Svetlana Bojković, jedna od prethodnih dobitnika, Vida Ognjenović, predsednik žirija, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić.

U konkurenciji za nagradu bilo je trinaest istaknutih glumica : osim dobitnika, nominovani su i Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Miodrag Krivokapić, Miodrag Krstović, Branislav Lečić, Aleksandar Mihailović, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Saša Torlaković i Tihomir Stanić.

S jedne strane, „Dobričin prsten“ je Oskar u pozorišnom smislu. Verovatno kad ste mladi o tome ne razmišljate, pošto se obično daje za „suma sumarum“ životno delo. Ne volim da se okrećem , ali unapred nemam u šta da gledam osim u sudbonosni kraj, što obično takve nagrade nose... Ipak, s ovim priznanjem mi je lakše da odem pred Miloša i ostale srpse vitezove – prokomentarisao je u svom stilu visoko i ugledno priznanje naš veliki dramski umetnik Petar Božović.

Podršku dodeli Nagrade dalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Termin i mesto održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitniku Petru Božoviću, saopštiće se naknadno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju