TEMATSKO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU "LJUBAV JE LJUBAV": Sve Gotjeove muze

M.A.K.

17. 12. 2020. u 19:24

TEMA drugog stručnog vođenja kroz izložbu "Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje", koje će biti održano 19. i 20. decembra u podne, u Muzeju savremene umetnosti, nosi naziv "Od Madone do Ejmi Vajnhaus: Gotjeove (de)konstrukcije muze".

ТЕМАТСКО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ ЉУБАВ ЈЕ ЉУБАВ: Све Готјеове музе

MSU

Publiku će kroz postavku voditi istoričar mode Stefana Žarića, a karte za ove termine se mogu kupiti isključivo onlajn putem preko sajta servisa Ticket.rs.

U Gotjeovom stvaralaštvu, muza nikada nije shvaćena isključivo kao rodno binarna kategorija odnosno samo kao žena, već kao rodno fluidna ili čak androgina persona, ističe Žarić, pa njegovo vođenje prati proces (de)konstrukcije muze u modi: od Madone, Ani Lenoks i Grejs Džons, preko Barbi lutke, Dejvida Bovija i Boj Džordža, pa do Dite Von Tiz, Ejmi Vajnhaus i Končite Vurst.

Za naredni vikend u MSU su pripremili radionice za najmlađe, koje će voditi Natalija Dabić, muzejski edukator i likovni pedagog, a namenjene su deci od 4 do 12 godina. Tema radionice će biti - "Obuci svoju igračku", a planirana su dva termina, subotom, od 13 do 14.30 i od  15 do 16.30 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)