TEMATSKO VOĐENJE KROZ IZLOŽBU "LJUBAV JE LJUBAV": Sve Gotjeove muze

M.A.K.

17. 12. 2020. u 19:24

TEMA drugog stručnog vođenja kroz izložbu "LJubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje", koje će biti održano 19. i 20. decembra u podne, u Muzeju savremene umetnosti, nosi naziv "Od Madone do Ejmi Vajnhaus: Gotjeove (de)konstrukcije muze".

ТЕМАТСКО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБУ ЉУБАВ ЈЕ ЉУБАВ: Све Готјеове музе

MSU

Publiku će kroz postavku voditi istoričar mode Stefana Žarića, a karte za ove termine se mogu kupiti isključivo onlajn putem preko sajta servisa Ticket.rs.

U Gotjeovom stvaralaštvu, muza nikada nije shvaćena isključivo kao rodno binarna kategorija odnosno samo kao žena, već kao rodno fluidna ili čak androgina persona, ističe Žarić, pa njegovo vođenje prati proces (de)konstrukcije muze u modi: od Madone, Ani Lenoks i Grejs DŽons, preko Barbi lutke, Dejvida Bovija i Boj DŽordža, pa do Dite Von Tiz, Ejmi Vajnhaus i Končite Vurst.

Za naredni vikend u MSU su pripremili radionice za najmlađe, koje će voditi Natalija Dabić, muzejski edukator i likovni pedagog, a namenjene su deci od 4 do 12 godina. Tema radionice će biti - "Obuci svoju igračku", a planirana su dva termina, subotom, od 13 do 14.30 i od  15 do 16.30 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Van Halen

18.12.2020. 10:37

Mi smo cudo. Za nase velicanstvene savremene umetnike nema mesta u ovom Muzeju, ali zato je vazno da vidimo "delo" Zan Pol Gotiijea..... Neverovatan smo mi narod.