POKRENULO SE “KRETANJE”: Posle duže pauze na sceni Bitef teatra

V.V.S.

16. 12. 2020. u 16:12

NA sceni Bitef teatra će se, posle duže pauze, odigrati višestruko nagrađena predstava “Kretanje” 20. decembra - u režiji Jovane Tomić i po tekstu Dimitrija Kokanova.

ПОКРЕНУЛО СЕ “КРЕТАЊЕ”: После дуже паузе на сцени Битеф театра

Foto: Nenad Sugic

Projekat “Kretanje” je imerzivna predstava koja omogućava publici da, krećući se kroz različite prostore pozorišta Bitef, uroni u šest različitih svetova, gde ljudi i prostori - kao što su na primer fabrika i bašta - pričaju intimne monologe o usamljenosti. Upotrebom govora (ali i savremenog plesa), šest različitih priča u šest različitih, intimnih prostora, pruža doživljaj ekskluzivnosti i uzbudljive taktilnosti za publiku, zahvaljujući blizini izvođača, plesača i glumaca, interaktivnosti, malom broju publike (sedam u jednom prostoru, ukupno trideset pet) i aktivaciji čula dodira, mirisa .

Sadržajno, ali i celokupnom formom izvedbe, iniciraće se kolektivno kretanje, kao impuls za izlazak iz komfort zone. Glumci će svojim monolozima u formi ispovesti problematizovati ekskluzivnost imanja vremena i prostora da se suočiš sa problemima koji te muče.

Igraju Aleksandar Đinđić, Ana Mandić, Jelena Ilić, Milica Stefanović i Pavle Mensur.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a