TV NOVOSTI SAZNAJU: Serija "Močvara" dobija nastavak, snimanje na leto 2021.

J. BANJANIN

26. 11. 2020. u 17:00

NAPETA policijska serija "Močvara", nastala u produkciji kuća Firefly, "Baš Čelik" i "Telekom Srbija", bez sumnje je ostavila snažan utisak na gledaoce.

ТВ НОВОСТИ САЗНАЈУ: Серија Мочвара добија наставак, снимање на лето 2021.

Foto Promo

Mračna priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, koja je podigla mulj u urbanoj močvari Beograda i Novog Beograda, stvorena je u kuhinji kreatorskog dua - Milene Marković i Olega Novkovića.

Posle emitovanja deset epizoda, koje su išle vikendom na Superstaru i RTS 1, autorski tandem priprema nastavak.

- Radimo na drugoj sezoni jer ju je produkcija Firefly naručila od nas. Nova sezona će takođe imati deset epizoda. Radnja se odvija leti i trebalo bi da se nastavak snima u toku leta 2021. Centralna lokacija neće biti Beograd, a ni Novi Beograd, već malo mesto u Srbiji, ali još "većamo" koje - otkriva za "TV novosti" reditelj Oleg Novković.

Okosnica prve sezone "Močvare" bila su ubistva tri žene, izvršena na izuzetno surov, ritualan način. Žrtve je povezivao slobodouman stil života i to što su majke sinova koji odbijaju da govore.

Rešavanja zločina poduhvatio se inspektor Nikola Krsmanović (Goran Bogdan), bivši ratnik i novobeogradski huligan, zajedno sa kolegama Bobanom (Stefan Trifunović) i Milkom (Jana Bjelica). Nikola se tokom istrage suočavao sa sopstvenom prošlošću, ali i sadašnjošću u kojoj je dominirala figura supruge Maje Krsmanović (Marta Bjelica).

Sva je prilika da ćemo ove likove videti i u nastavku. Neki sporedni će se, kako saznajemo, takođe ponovo pojaviti, a biće i mnogo novih interesantnih junaka.

- "Močvara" nije psihološka, egzistencijalistička ili socijalna drama, već detektivska noar serija. Pravljena je u najboljem stilu nordijskih, HBO i Netfliks ostvarenja, ali sa specifičnim karakteristikama našeg podneblja, života i okolnosti. Estetika i naracija su univerzalne, a likovi, iako su sazdani na postulatima noar žanra, veoma su specifični, lokalni i obojeni našim bojama - Beograda, Novog Beograda, Srbije, kao i vremena prošlog i sadašnjeg. Vodilja je bio heroj u kom počivaju demoni, koji je stalno na ivici mraka i traži svoju pravdu. Mračna romantika me uzbuđuje i inspiriše. Zato sam hteo da se okušam u novoj formi i žanru, ali tako da bude naše, a univerzalno - zaključuje Novković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)