KNJIGE ODOLEVAJU KORONI: Dvodnevni festival na otvorenom ispunio očekivanja i izlagača i čitalaca

D. B. M.

26. 10. 2020. u 09:12

DVODNEVNI festival "Knjiga na Trgu", koji je u nedelju u 22 sata zatvoren, ispunio je očekivanja i izlagača i mnogobrojnih posetilaca. I jedni i drugi dobili su ono što im je bilo važno - izdavači ne samo da su pokrili troškove, već su i svoja izdanja učinili vidljivijim, a čitaoci su pronašli knjige za sebe.

КЊИГЕ ОДОЛЕВАЈУ КОРОНИ: Дводневни фестивал на отвореном испунио очекивања и излагача и читалаца

Foto M. Anđela

- Pokazali smo da je knjiga centar interesovanja, a ne reklame - kaže Bojana Ćebić, direktor "Evolute". - Izdavači su bili ravnopravno dostupni, a publika je mogla neposredno da komunicira sa knjigama. Ni cene nismo preterano istakli, pa su autori i knjige došli do izražaja. Šteta je što ova manifestacija nije trajala duže, ali ispunjena je želja čitalaca da se u oktobru susretnu sa knjigom. Nadam se da će biti još ovakvih nastupa, s obzirom na to da korona ne posustaje.

Izlagači podsećaju da je knjiga trenutno najbezbedniji deo kulture, a posetioci kažu da se čitanjem brane od tmurnih vesti o koroni, broju zaraženih, prvom, drugom, petom talasu...

- Ohrabrujuće je da se knjige objavljuju uprkos svemu - kaže za "Novosti" dr Žarko Trebješanin, koji je u nedelju posetio festival na Trgu. - Ljudi se vraćaju knjigama, jer u njima pronalaze spas od mračnih informacija kojima smo zatrpani.

Veliku posećenost izdavači skoro jednoglasno objašnjavaju time da je festival "Knjige na Trgu" privlačan ne samo zato što je kulturni događaj, već i zato što je bezbedan.

Manifestaciju je organizovalo Udruženje profesionalnih izdavača Srbije.

PREPORUKA GLUMACA

GLUMCI iz mjuzikla "Sa druge strane jastuka", u režiji Juga Radivojevića, koji se izvodi u Pozorištu na Terazijama, posetili su u nedelju po podne manifestaciju "Knjiga na Trgu". Slaven Došlo, Milana Živanović, Danijel Korša, Žarko Stepanov izabrali su nekoliko knjiga na štandovima izlagača i preporučili čitaocima svoje omiljene naslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna