OMAŽ VELIKIM UMETNICIMA: Portreti velikana srpskog glumišta u Galeriji u Bijeljini

V. Mitrić

18. 10. 2020. u 10:56

U OKVIRU pozorišnog festivala „Dani komedije 2020“ za ljubitelje umjetnosti u Galeriji Centra za kulturu će do 23. oktobra biti otvorena izložba grupe autora „Velikani srpskog glumišta“, sa portretima srpskih glumaca.

ОМАЖ ВЕЛИКИМ УМЕТНИЦИМА: Портрети великана српског глумишта у Галерији у Бијељини

Foto: Galerija Bijeljina

Izloženi radovi na upečatljiv način predstavljaju likove i dela najvećih imena srpskog glumišta i prestavljaju omaž ljudima iz teatra koji su svojim ulogama obeležili epohe koje su igrali ostavljajući značajan trag u istoriji srpskog pozorišta i filma.

Postavku izložbe čini 61 portret, koji su rađeni u  različitim slikarskim tehnikama.

„Velikani srpskog glumišta“ je stalna izložbena postavka u Rabrovu koja je do sada gostovala na najznačajnijim filmskim i pozorišnim festivalima u Srbiji, a u Bijeljini je izložba otvorena juče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)