GROF Sava Vladislavić, rođen u staroj kneževskoj porodici u Jaseniku kod Gacka u Hercegovini, bio je, po mišljenju mnogih, najmoćniji Srbin 18. veka.

Komentari (4)

Bonaparta

11.10.2020. 12:45

Žalosno, ali istinito da se o Sav veoma malo zna i Srbiji. Naši đaci u istoriji o njemu nikada nisu pročitali ni dva reda, a kamo li nešto više. Ni jedna ulica u našem gradu se ne zove po imenu tog velikog čoveka, ali zato imamo imena po nekim ljudima što su Srbima čak i loše učinili kao što je ulica Edvarda Kardelja /nadam se da više kao takva ne postoji/. Vreme je dato promenimo.

Pera

11.10.2020. 13:17

Sava je jedan od nasih velikana koi zasluzuje spomenik na kalemegdanu a ne mosa pijade i slicni kadrovi titove grupe odgovorne za ogromne zlocine nad nasim narodom. Jevrein mosa pijade ima spomenik i ispred politike sto je skandalozno a o mauzoleju jevreina broza da i ne govorim!?

Olja

22.12.2020. 17:01

Upravo sam procitala knjigu od Velimira I. Ivanovica DURBIN GROFA SAVE VLADISLAVICA, koja je ostavila veliki utisak i a ujedno i veliku hrabrost da se iskazu Veliki poduhvati ovog coveka iz malog okruzenja u Carskoj Rusiji. Ima dosta se besedi o ovoj knjizi, ali neka ostane za druge da uzivaju citajuci.