"OTAC" PO UKUSU PUBLIKE U PULI: Srpski film Srdana Golubovića nagrađen na završenom festivalu u pulskoj Areni

V. N.

05. 09. 2020. u 22:36

IGRANI film "Otac" Srdana Golubovića sa prosečnom ocenom 5,0 osvojio je nagradu publike "Zlatna vrata Pule" na završenom filmskom festivalu u Puli.

ОТАЦ ПО УКУСУ ПУБЛИКЕ У ПУЛИ: Српски филм Срдана Голубовића награђен на завршеном фестивалу у пулској Арени

Foto; Promo

Publika je glasanjem za "Hrvatski program" prikazan u Areni dodelila nagradu srpskom filmu, dok je Zlatna arena u kategoriji "Manjinske hrvatske produkcije" za glumačko ostvarenje pripala Goranu Bogdanu za glavnu ulogu Nikole u filmu "Otac". Žiri je naveo obrazloženje glumačke nagrade - "Suptilno i emotivno, briljantno odigrana uloga oca koji se bori za svoju decu".

Psihološka drama "Otac" o mučnoj borbi antiheroja koji kasnije postaje heroj, pobedila je u konkurenciji za Nagradu publike druge naslove, kao "Mater", "Mare", "Glas", "Ribanje i ribarsko prigovaranje", "Tereza 37".

Velika Zlatna arena za najbolji film dodeljena je filmu "Tereza 37", a isti film osvaja i Arenu za režiju - Danilo Šerbedžija, kao i scenario - Lana Barić.

Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu osvojio je Rade Šerbedžija za rolu pisca Petra Hektorovića u filmu "Ribanje i ribarsko prigovaranje" Milana Trenca, a za glavnu žensku ulogu Darija Lorenci Flac u filmu "Mater" Jure Pavlovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri