MEDIJACIJA i pokušaj dogovora između producenata filma "Košare" sa rediteljem Balšom Đogom održana je u utorak u Filmskom centru Srbije.

Komentari (4)

Boki

26.08.2020. 08:13

Nije dobro što ovakav film, koji se čeka 20 godina prate kontraverze, koje bacaju sumnju da će film biti realizovan na naj bolji mogući način,koji inače zaslužuju učesnici bitke. U suprotnom iscrpeće se dobra priča (kao sa Ravnom Gorom), pa je bolje da ova tema bude obrađena kasnije, kada neka ozbiljnija filmska ekipa reši da napravi film.

stari doktor

26.08.2020. 10:07

Mora se shvatiti da je svaki poduhvat u kome se na istinit, verodostojan način tumaći neki herojski ratni čin daleko iznad pojedinačnih interesa i da se u njegovoj interpretaciji mora držati istinitosti. Sve ostalo je malo važno. Vrlo je ružno kada se tokom ostvarenja jednoga takvog projekta uđe u sukob, da li koncepcijski ili lični, subjektivni. Ako je ovo drugo u pitanju, potreban je oštar odgovor, a ako je prvo, onda je potrebno držati se istorijske istine ispričane na metnički način. Nama sa strane je teško da sagledamo suštinu nesporazuma, ali je jedno sigurno: do ovoga nije smelo da dođe. Neko mora arbitrarno da uvede red, kako ceo projekat ne bi propao usled karakternih slabosti pojednaca.