ĐOGO NAPUSTIO MEDIJACIJU: Izostao sporazum na sastanku reditelja i producenata u FCS povodom filma "Košare"

V. N.

25. 08. 2020. u 22:05

MEDIJACIJA i pokušaj dogovora između producenata filma "Košare" sa rediteljem Balšom Đogom održana je u utorak u Filmskom centru Srbije.

ЂОГО НАПУСТИО МЕДИЈАЦИЈУ: Изостао споразум на састанку редитеља и продуцената у ФЦС поводом филма Кошаре

Sa snimanja filma

Sporazum nije postignut, a sastanak se završio tako što je reditelj svojevoljno napustio prostorije. Susret će, međutim, ponovo biti održan, i to u petak na istom mestu.

- Želja nam je bila da se sporazumno raziđemo i žao nam je što je Balša Đogo napustio medijaciju, i što, samim tim, nismo bili u prilici da postupak sprovedemo do kraja. Ovakav epilog, nažalost, mogli smo i da pretpostavimo, s obzirom na njegove izjave na društvenim mrežama prethodnih dana, kada je izneo niz uvreda i neistina na ličnom i profesionalnom planu o nama, producentima projekta, i pokazao nedostatak konstruktivnog pristupa celoj priči - ističu Vladan Anđelković i Nemanja Mićić, producenti iz Omega Production.

Anđelković dodaje da su bili spremni za medijaciju jer je nisu doživeli kao puku formalnost, kako ju je očigledno druga strana doživela:

- Svako od nas se naravno uvek može povući, ali profesionalno je da sednemo za sto i pokušamo da razgovaramo argumentovano i postignemo sporazum. Mi, kao producenti koji smo ovaj projekat ne samo osmislili, nego i za koji smo obezbedili finansijska sredstva, trpimo ogromnu štetu ovakvim ponašanjem Balše Đoga. Sada je naš cilj da dokažemo da će projekat ostati u duhu veličanja borbe na Košarama. Zahvaljujemo se svakom borcu i članu porodice heroja koji više nisu sa nama, a koji su se javili i izrazili spremnost da čuju i našu stranu, i koji su prihvatili da budu deo odbora koji ćemo formirati u cilju proveravanja verodostojnosti cele priče. Svi oni su uznemireni, neke stare rane se otvaraju i mi osećamo obavezu da se ponašamo odgovorno i da što pre nastavimo snimanje. Nas su proteklih dana pozvali ljudi sa različitim utiscima, svakog smo saslušali i ispoštovali. Nikome nismo okrenuli leđa, niti napustili prostoriju jer poštujemo ljude koji su se borili za svoju zemlju. Đogo je danas to učinio. Pitamo se kakvi su njegovi interesi kada toliko kompromituje ovu celu stvar. Košare nisu ničija tapija, ničija, što znači ni naša, naravno. Mi vidimo rad na ovom projektu na jedan način, a on na drugi. Za ovaj projekat smo mi obezbedili sredstva i on će ostvariti cilj sa kojim smo ušli u njega - veličanje bitke na Košarama, verodostojnost borbe, i vreme premijere koje je predviđeno ugovorom.

Reditelj Đogo (u sredini)

Priča filma i serije temelji se na svedočanstvima vojnika koji su se hrabro borili u bici na karauli 1999. godine, kada su vojnike SR Jugoslavije napali pripadnici OVK pomognuti NATO avijacijom.

- Herojstvo učesnika bitke na Košarama jeste u tome da je sprečen kopneni proboj na srpsku teritoriju od strane višestruko brojnijeg protivnika. Takođe, efekat te bitke se ogleda i u tome da je postavljen i do danas održan standard u ispoljavanju i osećanju patriotizma - ističe Anđelković.

PRIHOD PORODICAMA VOJNIKA

SAV prihod od prodaje bioskopskih ulaznica za projekcije filma "Košare" biće usmeren ka porodicama vojnika sa Košara, odluka je producenata iz Omega Production.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)