VELIKANI srpske književne reči Miloš Crnjanski, Meša Selimović i Jovan Jovanović Zmaj dobiće uskoro spomenike u Beogradu, gradu koji su zadužili svojim delom i svojim prijateljstvom. Kako "Novosti" saznaju, Skupštini grada Beograda biće predloženo da na sednici, krajem jula, donese odluku o podizanju spomenika.

Komentari (4)

Dobro

23.07.2020. 11:17

@buki - @buki: Било би лепо да знаш да су сва тројица били неизоставна лектира баш у време како ти кажеш "комунистичке" прошлости и да није било основца да не зна речи неког змајевог стиха нити средњошколца који није прочитао "Дервиша" или знао бар почетак "Ламента ...". а о обавезним "Сеобама" да не говоримо !

buki

22.07.2020. 13:43

Još pamtim dan kada je Meša preminuo. Dupke pun dupli Lastin autobus, ljudi žure na vašar u Obrenovac (Petrovdan). Mene sa torbom za trening na ramenu presavili preko šipke kod šofera gde trešte narodnjaci. Odjednom klik - prekida se muzika i spiker sa radija saopštava "Danas je posle duge i teške bolesti preminuo naš istaknuti pisac Meša Selimović". Opet klik i nastavlja muzika, čini mi se još glasnije. Znala sam da je bolestan, znala da neće dugo živeti, ali mi je zbog načina na koji sam saznala da više nije među nama bilo toliko teško, da pamtim evo već 38 godina.

Lili Vu

23.07.2020. 08:39

Samo da ne budu u SEDECEM STAVU ALI BEZ STOLICE... kako postavise Patrijarha Pavla pa izgleda kao da je coveku prigustilo ! A u medjuvremenu sigurno i jeste.... od MUKE !!!!