"KSENIJA" JE DRUGAČIJA PEPELJUGA: Premijera u novosadskom Pozorištu mladih

J. S.

20. 10. 2023. u 15:32

NA sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu 25. oktobra (19.00) premijerno će biti izvedena lutkarska predstava “Ksenija i Lovac” po tekstu kompozitorke Aleksandre Vrebalov, a u režiji Emilije Mrdaković.

КСЕНИЈА ЈЕ ДРУГАЧИЈА ПЕПЕЉУГА: Премијера у новосадском Позоришту младих

S.Doroški

Komad “Ksenija i Lovac” za naratora i duvački kvintet, nastao je pre šest godina, po narudžbi harvardske Fondacije „From”. Zamisao je bila da to bude predstava za mlađu publiku, koji bi je upoznao sa savremenim zvukom i instrumentima, a bio istovremeno i poučna priča o moralu.

Ovo je priča o devojčici Kseniji, drugačijoj od vršnjaka, koja je patila zbog toga dok nije shvatila da je upravo ta posebnost njena snaga. Kada se oslonila na ono u čemu je najbolja, pred njom su se otvorila prostranstva i život koji se diše punim plućima. Poruka ove snažne priče je da se vredi uporno boriti za svoje snove, te da i u ovom surovom svetu uspevaju uporni i hrabri, oni koji svet čine drugačijim, boljim mestom za život. A bez takvih nema ni lepote, ni umetnosti.

Dramaturg je bila Teodora Marković, a idejno rešenje lutaka, kostima i scenografije napravila je Adrijana Dobreva. Predstava je namenjena deci od sedam i više godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)