PALO INJE, PAO SNEG: Tamburaški mjuzikl Joce Adamova o ljubavi tenora i soprana premijerno u Pozorištu mladih

J. SIMIĆ

03. 10. 2023. u 13:02

TAMBURAŠKI mjuzikl, “Palo inje, pao sneg” kompozitora Jovana Adamova,prvi tog žanra na našim pozornicama, biće premijerno izveden 6.oktobra u 19.30 sati na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu.

ПАЛО ИЊЕ, ПАО СНЕГ: Тамбурашки мјузикл Јоце Адамова о љубави тенора и сопрана премијерно у Позоришту младих

Srđan Doroški

Inspirisan tekstom Vanje Čobanova koji je adaptirao majstor melodrame Stevan Koprivica, predstavu je režirao Darijan Mihajlović.Reč je o ljubavnoj priči između tenora i soprana, u koju se umeša jedan bariton, a kako izgleda ta ljubav i sve njene prepreke pričaće glumci: Vanja Jovanović, Darko Radojević, Kristina Savkov, Aleksa Ilić, Ivan Đurić i Saša Stojković.

Tek naizgled poznatoj ljubavnoj priči - o dvoje koji se vole, a onda kako jedna druga pesma kaže njihovoj sreći „dođe neko treći“ - ton će davati muzika Jovana Adamova koju će uživo izvoditi tamburaški bend “Velos”.  Kostimografkinja je Milica Grbić Komazec, scenografkinja Vesna Popović, a koreografkinja Ista Stepanov.

-Pre re tri godine napisao sam dvadesetak numera na odabrane stihove Vanje Čobanova. Namera je bila da preplavimo medije novom građanskom muzikom,da kultivišemo estradu.Dok je Danilo Ninković sa tamburaškim ansamblom “Velos” snimao demo snimke, osetio sam da mnoge pesme mogu da pripadaju zajedničkoj priči. Predložio sam Čobanovu da on tu priču osmisli i poveže već snimljene pesme. U roku od nedelju dana imali smo gotov mjuzikl - tamburaški mjuzikl – kaže popularni Joca Adamov, kompozitor zabavne muzike,koga pamtimo i kao dirigenta poznate dečje emisije „Muzički tobogan“ RTV „Novi Sad.“

Reditelj Darijan Mihajlović priseća se da je u Novom Sadu pre 23 godine režirao svoje prvo muzičko delo “onaj škotski komad, čije se ime ne izgovara u pozorištu”. Sada ponovo radim muzički komad, koji nije klasičan, ali u njemu ima serioznosti  uz neočekivani zvuk tamburice.

- U pitanju je divna ljubavna priča sa autentičnom vojvođanskom emocijom, a za mene je posebno dirljivo što ih je komponovao Joca Adamov, junak mog detinjstva, čovek koji je bio srce “Muzičkog tobogana” uz koji sam proveo svoje najlepše dečje godine. Jako mi je drago da je i dalje vitalan i posvećen muzici.- emotivna je poruka reditelja Mihajlovića koju upućuje Adamovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)