ČETIRI IZLOŽBE NA ČETIRI LOKACIJE: O Srbima u Mađarskoj i o Grcima u Vojvodini

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

13. 09. 2023. u 17:08

NA četiri lokacije u Vršcu od sutra će moći da se pogledaju četiri izložbe, koje će, nesumnjivo, najviše posetilaca imati tokom trajanja manifestacije „Dani berbe grožđa“, od 14. do 17. septembra.

ЧЕТИРИ ИЗЛОЖБЕ НА ЧЕТИРИ ЛОКАЦИЈЕ: О Србима у Мађарској и о Грцима у Војводини

Foto: J.J.Baljak

U Gradskom muzeju do 27. septembra moći će da se pogleda izložba „Pesak, Vetar, Čovek“, koja prikazuje istorijat Deliblatske peščare – najveće peščare u Evropi, prepoznatljive i kao „Evropska sahara“. Govori o 205 godina dugom procesu pošumljavanja tog prostora, kako bi se pesak „vezao“ za tle i prestao da se širi po plodnim oranicama.

U Galeriji Doma vojske samo tokom „Dana berbe grožđa“ biće otvorena izložba fotografija „Sakralno nasleđe Srba u Mađarskoj“, u terminu od 9 do 20 časova.

Izložba slika „Hipokoristik“, autora Zorana Tešanovića, do 22. septembra moći će da se pogleda u Velikoj galeriji Kulturnog centra. Podeljena je u nekoliko zasebnih celima. Radovi predstavljaju humornu refleksiju na vreme u kome živimo. Za vreme „Dana berbe grožđa“ biće otvorena u sledećim terminima: petak, 15. septembar, od 9 do 14 časova, subota, 16. septembar, od 17 do 20 časova.

U čitaonici Gradske biblioteke biće prikazana izložba „Grci u Vojvodini 1945-1949“, koja će moći da se pogleda do kraja septembra. U subotu i nedelju, tokom trajanja manifestacije „Dani berbe grožđa“, biće dostupna za posetioce u terminu od 17 do 19 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu