Ambasador Meksika u Srbiji Karlos Feliks na otvaranju izložbe „Grafičke vizije 7“ u Vranju

J. S.

13. 07. 2023. u 09:23

U Galeriji Narodnog univerziteta Vranje, u petak 14. jula s početkom u 18 časova, biće otvorena izložba autorke Leposave Milošević Sibinović , pod nazivom „Grafička vizija 7“, autorski projekat međunarodne kulturne saradnje, kojoj će prisustvovati iaAmbasador Meksika u Srbiji, njegova ekselencija Karlos Feliks.

Амбасадор Мексика у Србији Карлос Феликс на отварању изложбе „Графичке визије 7“  у Врању

Foto: Promo

Direktan povod za postavku izložbe „Grafička vizija 7“ je diplomatski odnos između Meksika i Srbije, dve države koje su uvek delile osnovne vrednosti slobode, nacionalnog integriteta i ravnopravnosti među narodima i državama.

Izbor radova od 26 autora je bogat u pogledu forme i ide od figuracije do potpune svedenosti apstrakcije. Prisutna selekcija je i oblik nadmetanja, ali pre svega predstavlja vrednost savremene kolektivne kreacije. Učesnici su uspešni istraživači tajni kiseline, metalnih ploča, digitalnih prolaza i vremena, vešti korisnici grafičkih alatki. Ova putujućan izložba ima 88 grafičkih listova.

Leposava Milošević Sibinović, autorka ovog projekta rođena je u Čačku 1950.godine. Diplomirala na vajarskom odseku Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu 1974. Stipendista vlade Meksika 1977 - 78. Magistrirala na vajarskom odseku Nacionalne akademije San Karlos 1980. u Gradu Meksiku. Izlagala je na oko 100 samostalnih izložbi i autorskih projekata. Zastupljena u brojnim galerijama i muzejima i dobitnica je 40 nagrada i priznanja za umetničku aktivnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)