FESTIVAL „KIKINDA ŠORT“: Pisci danas i sutra u Kikindi i Beogradu

R. Š.

30. 06. 2023. u 11:47

PISCI kratkih priča, njih osam iz sedam zemalja, učestvovaće ove godine na 17. Međunarodnom festivalu kratke priče „Kikinda šort“.

ФЕСТИВАЛ „КИКИНДА ШОРТ“: Писци данас и сутра у Кикинди и Београду

Foto: Narodna biblioteka "Jovan Popović"

Festival će trajati dva dana, danas u Kikindi, a u subotu u Beogradu. Na Festivalu će se predstaviti: Almin Kaplan (BiH), Barbara Delać (Crna Gora), Tanja Novak (Hrvatska), Vera Hegediš (Mađarska), Štefanija Mihalake (Rumunija), Muanis Sinanović (Slovenija), Danilo Lučić i Nenad Stanković (Srbija).

- Autori će, kao i svih prethodnih godina, čitati priče na svom jeziku, tako da publika ima priliku da na jednoj književnoj večeri čuje nekoliko različitih jezika. Prevod priča

na srpskom jeziku se projektuje. Čitanja se održavaju na otvorenom prostoru, u Kikindi u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“, u 20.30, a u Beogradu, u kafeu „Ljubičica“ u 21.30 sati. Ulazak za posetioce je slobodan – saopštilo je udruženje „Kikinda šort“ koje organizuje festival.

Festival su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Kikinda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)