DAH MEDITERANA NA DUNAVU: Izložba "Snovi malog mornara" Zorana Krulja u Rančićevoj kući u Grockoj

M.A.K.

02. 06. 2023. u 10:30

SAMOSTALNA izložba slika "Snovi malog mornara" Zorana Krulja, biće otvorena u četvrtak 8. juna u 19 časova u Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu Grocka - ustanove kulture opštine Grocka.

ДАХ МЕДИТЕРАНА НА ДУНАВУ: Изложба Снови малог морнара Зорана Круља у Ранчићевој кући у Гроцкој

Foto promo

Postavku otvara Zorica Atić, istoričarka umetnosti, koja u uvodnoj reči kataloga navodi:

- U galeriji vanvremenske Rančićeve kuće, spomeniku kulture s pogledom na plavi Dunav, usidrio se dah Mediterana, dalekih svetova i kolektivnog detinjstva, oličen u magičnom slikarstvu Zorana Krulja, umetnika koji plavetnilo Jadranskog mora, vedrinu neba, mekoću oblaka i lepotu trenutka na jedinstven način ukršta u pitome prizore građene od asocijacija, citata, snova i simbola...
U nastavku večeri, od 20 časova biće otvoren jubilarni 10. muzički program "Muzička bašta", nastupom akustičnog ansambla "KLO klo" iz Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović