PREMIJERA PREDSTAVE "ALFA GRLS": Novi naslov 29.aprila u Bitef teatru

V.V.S.

24. 04. 2023. u 13:11

U KOREOGRAFIJI Tamare Pjević i Jakše Filipovac, na sceni Bitef teatra 29.aprila premijerno će biti izvedena predstava "Alfa grls", rediteljke Andreje Pjević.

ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ АЛФА ГРЛС: Нови наслов 29.априла у Битеф театру

foto S.Pašalić

Kako se navodi, predstava preispituje uticaj popularne kulture na plesni izraz autora predstave, kao i uticaj iste unutar osetljivog polja reprezentacije i izvođenja ženskog rodnog identiteta kroz pokret i karikaturu. "Alfa grls" postavlja pitanja šta su sve izvori našeg iskustva opažanja i usvajanja informacija, kao i na koji način naše iskustvo posmatranja oblikuje kasnije izražavanje...

Ovim projektom autori žele da ispitaju granice rada u kolektivu insistirajući da se svim članovima omogući ispoljavanje njihove autentičnosti u scenskom izražavanju, upravo sa ciljem isticanja različitih pozadinskih uticaja koji su izvođačke veštine pojedinaca oblikovali.

Igrači u predstavi su Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Ana Dubljević, Jovana Grujić, Katarina Anić, Branko Mitrović, Jakša Filipovac i Zoe Zagorac. Kompozitor je Emilija Đonin,a kstimograf Nataša Vranešević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)