OTVORENI BORINI POZORIŠNI DANI: Zahvalnice Vučiću i Brnabićevoj (FOTO)

Дејан Ристић
Dejan Ristić

22. 10. 2022. u 13:20

U VRANjU su otvoreni 42. Borini pozorišni dani na svečanosti, na kojoj je obeležen i Dan pozorišta ,,Bora Stanković’’.

ОТВOРЕНИ БОРИНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ: Захвалнице Вучићу и Брнабићевој (ФОТО)

D. Ristić

Povodom novoustanovljenog Dana pozorišta ,,Bora Stanković’’, dodeljene su zahvalnice za izuzetan doprinos u obnovi zgrade ovog teatra predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Vlade Ani Brnabić, koje je u njihovo ime primila Danijela Vanušić, pomoćnica ministarke kulture i informisanja. Takođe, za izuzetan doprinos u obnovi pozorišta zahvalnice su dobili i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović. 

Festival je zvanično otvorila pomoćnica ministarke kulture Danijela Vanušić, koja je prenela čestitke ministarke Maje Gojković. 

- Na zadovoljstvo građana Vranja i okoline, a i svih pozorišnih zaljubljenika širom naše zemlje, ovo pozorište od pre tri godine živi svoj novi život. Zahvaljujući angažovanju predsednika Vučića i usaglašenom delovanju Vlade Republike Srbije, Ministarstva kulture i Grada Vranja, Pozorište ,,Bora Stanković'' u potpunosti je rekonstruisano, revitalizovano i danas spade u najbolje opremljena pozorišta u Srbiji. Da je Vranje oduvek bilo mesto bogatog kulturnog života i okupljanja umetnika i ljubitelja umetnosti svedoči podatak da je pre 125  godina  ovde u Vranju postavljena  prva predstava - rekla je Vanušić.

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović poželela je vranjskim pozorišnim poslenicima da i u godinama koje dolaze nastave da sprovode svoju osnovnu misiju: da čuvaju i neguju duhovnost i pismenost. Ona je svima poželela i dobrodošlicu na 42. Borine pozorišne dane, festival koji grad i vranjski teatar organizuju u slavu jednog od velikana srpske književnosti, začetnika moderne, Borisava Bore Stankovića i kojim pokazuju da s posebnim pijetetom neguju uspomenu na svog pisca.

Povodom Dana pozorišta, po prvi put su dodeljene godišnje nagrade članovima kolektiva, glumici Žetici Dejanović i majstoru scene Miroslavu Iliću.

Svečanosti je prethodilo otvaranje izložbe ,,25 godina profesionalnog pozorišta’’, koja je deo pratećeg programa festivala, a ansambl vranjskog pozorišta se predstavio komadom "Autoputem" Ane Đorđević. Od subote, 22. oktobra, počinje takmičarski program festivala u kome će se naći šest ostvarenja renomiranih srpskih pozorišta. 

BONUS VIDEO - SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati