OTVORENI BALKAN PRUŽA BROJNE MOGUĆNOSTI: Veselinov i Milenković o prekograničnoj saradnji

Дејан Ристић
Dejan Ristić

15. 10. 2022. u 18:58

INICIJATIVA ,,Otvoreni Balkan” daje višestruke mogućnosti za međusobnu saradnju na dobrobit građana obe zemlje, zaključeno je na prijemu koji je za otpravnicu poslova ambasade Republike Severne Makedonije, Mihaelu Veselinov, priredio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je sa saradnicima.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ПРУЖА БРОЈНЕ МОГУЋНОСТИ: Веселинов и Миленковић о прекограничној сарадњи

D. Ristić

Bilateralni odnosi Republike Severne Makedonije i Srbije su odlični i to se sa centralnog prenosi na lokalni nivo, istakla je Mihaela Veselinov. 

- Više mogućnosti nam daje inicijativa ,,Otvoreni Balkan” u smislu ostvarivanja veće dobrobiti za naše građane i proširenje saradnje u različitim oblastima, poput turizma, kulture, sporta, gastronomije, a ambasada će uvek pružiti punu podršku za realizaciju zajedničkih projekata - poručila je Veselinov. 

Veoma je važna međusobna razmena iskustava i informacija u cilju paralelnog razvoja srpskih i makedonskih lokalnih zajednica, istakao je Milenković i dodao:

- Zainteresovani smo za realizaciju projekata prekogranične saradnje, koji bi doprineli ostvarivanju benefita za obadve strane i u tom smislu već su pokrenute inicijative. U narednom periodu nastavićemo sa aktivnostima i projektima u cilju ostavarivanja još veće međusobne povezanosti sa Republikom Severnom Makedonijom. 

Težnja je da se odnosi makedonskog i srpskog naroda produbljuju i šire i da se saradnja razvija u različitim oblastima, a Vranje već ima izuzetnu saradnju sa Kumanovom, sa kojim je grad pobratim. 

Sastanku su prisustvovali i Borče Veličkovski, predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, Nikola Kiprovski predsednik IO makedonske nacionalne manjine i Peco Risteski, predsednik Udruženja građana makedonske nacionalne zajednice Pčinjskog okruga "Goce Delčev".

BONUS VIDEO - VINSKA VIZIJA OTVORENOG BALKANA: Predsednik Vučić i lideri regiona otvorili sajam vina u Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a