PROBE "VATRE" U BARSELONI: Predstava u koprodukciji JDP i Nacionalnog teatara Katalonije

V.V.S.

30. 09. 2022. u 13:10

PROBE predstave "Vatre", po motivima istoimenog dela Margerit Jursenar za koji je tekst napisala Marija Velasko, nastavljene su u Nacionalnom teatru Katalonije u Barseloni. Predstavu režira Karma Portačeli. Predstava "Vatre" zajednički projekat Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Nacionalnog teatra iz Barselone.

ПРОБЕ ВАТРЕ У БАРСЕЛОНИ: Представа у копродукцији ЈДП и Националног театара Каталоније

foto:Promo

Iz Beograda je otišao deo ekipe u kojoj su Sloboda Mićalović i Milena Vasić, a njima su se pridružili španski glumci Rosa Ranom i Žordi Kuljet. Pored njih u predstavi igraju i Nataša Tapušković, Nikola Rakočević, Iva Manojlović i Damjan Kecojević. Scenografi su Marija de la Kamara i Gabrijel Pare Leskano, kostimograf Marija Marković Milojev, autor originalne muzike Žordi Kuljet, a autor video-materijala Migel Anhel Rajo. Za scenski pokret je zadužen Damjan Kecojević, a za scenski govor Ljiljana Mrkić Popović. Tokom oktobra, ekipa predstave nastavlja rad u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

Predstava je deo velikog projekta Unije teatara Evrope u kome se u koprodukcijama udružuje petnaest najznačajnijih teatarskih kuća. U periodu od godinu dana biće realizovano sedam koprodukcija koje će biti izvedene na festivalu "Finistera" u Nacionalnom teatru u Portu (Portugal) u februaru 2023. godine. Jugoslovensko dramsko pozorište u ovom projektu učestvuje sa Nacionalnim teatrom Katalonije iz Barselone.

Premijera predstave "Vatre" zakazana je za 2. februar naredne godine godine. Do kraja sezone, predstava će gostovati u Valensiji, Barseloni (jul), a već na jesen potvrđeno je učešće na pozorišnom festivalu u Madridu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)