POČELA PRODAJA KARATA: Veliko interesovanje za ovogodišnju „Vršačku pozorišnu jesen“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

15. 09. 2022. u 12:34

MEĐUNARODNI festival klasike „Vršačka pozorišna jesen“ ove godine će se održati mesec dana ranije nego što je to uobičajeno – od 25. septembra do 1. oktobra.

ПОЧЕЛА ПРОДАЈА КАРАТА: Велико интересовање за овогодишњу „Вршачку позоришну јесен“

foto:promo

Vršačka publika imaće priliku da uživa u sedam vrhunskih predstava, po izboru novog selektora, dramaturga Branislava Nedića, od kojih će pet biti u takmičarskom delu festivala.

Karte su već u prodaji. Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara, dok komplet karata za svih sedam predstava košta 4.800 dinara.

Već vlada veliko interesovanje, jer su na repertoaru dve predstave Narodnog pozorišta Beograd – „Rat i mir“ i „Nora – lutkina kuća“ sa Nadom Šargin u glavnoj ulozi.

Pozorište iz Užica odigraće „Mesec dana na selu“, a SNP višestruko nagrađivanu predstavu „Kod večite slavine“, dok će se domaćin festivala, NP „Sterija“, po prvi put predstaviti uigranom predstavom, a ne premijerom.

-Čuveni komad Dušana Kovačevića „Lari Tompson – tragedija jedne mladosti“ premijerno smo izveli u februaru, povodom Dan pozorišta. Još tada smo odlučili da ćemo ga igrati i na našem festivalu, kako bismo se i publici i stručnoj javnosti predstavili uigranom predstavom. Tako ćemo biti konkurentniji, s obzirom na to da i mi učestvujemo u takmičarskom delu – kaže Snežana Udicki, direktorka NP „Sterija“.

U pratećem programu biće izveden mjuzikl vranjskog pozorišta „Ministarka“, a u čast nagrađenih pojedinaca i ansambala „Čudo u Šarganu“, u izvedbi kruševačkog pozorišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!