MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL NA RUDNIKU: Prvo izdanje "Otvorenih predela" od 29. do 31. jula

V.V.S.

12. 07. 2022. u 17:36

NA prvom izdanju Međunarodnog filmskog festivala "Otvoreni predeli - Festival inovativnog filma Rudnik" koji će biti održan od 29. do 31. jula u Domu kulture "Vojislav Ilić" na Rudniku, u takmičarskom programu će biti prikazano osamnaest filmova autora iz trinaest zemalja: Holandije, Španije, Velike Britanije, Finske, Italije, Srbije, Austrije, Nemačke, Francuske, SAD, Indonezije, Kanade i Kolumbije.

МЕЂУНАРОДНИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ НА РУДНИКУ: Прво издање Отворених предела од 29. до 31. јула

Filn "Zemlja koja se podiže i spušta Foto:Promo

Svi filmovi iz inostrane produkcije imaće svoje srpske premijere na festivalu,a prikazivani su na nekim od najznačajnijih svetskih festivala. Filmovi će se nadmetati, u okviru jednog objedinjenog takmičarskog programa, za glavnu nagradu festivala "Zapis" i Specijalne pohvale koje dodeljuje tročlani žiri sastavljen od istaknutih srpskih i regionalnih dokumentarista.

Pored takmičarskog filmskog programa, ovogodišnje izdanje posetiocima nudi i specijalnu projekciju i prezentaciju odabranih filmova mladih autorki i autora iz Srbije i regiona, nastalih u okviru radionice čuvene francuske škole dokumentarnog filma Atelje "Varan" u Beogradu, kao i masterklas Marka Grbe Singha, umetničkog direktora festivala Beldoks i reditelja filma "Rampart" na temu "Sećanja, snovi i prostori".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a