OPERA SNP PREMIJERNO NA "OHRIDSKOM LETU": Na makedonskom festivalu ciklus pesama Bandžamina Britna

V.V.S.

11. 07. 2022. u 17:34

ORKESTAR Opere Srpskog narodnog pozorišta, uz sopran Mariju Jelić, prirediće koncert za ljubitelje klasične muzike 19. jula, na prestižnom 62. makedonskom festivalu "Ohridsko leto".

OПЕРА СНП ПРЕМИЈЕРНО НА ОХРИДСКОМ ЛЕТУ: На македонском фестивалу циклус песама Банџамина Бритна

foto:V.Veličković

Ovo gostovanje (kojim će dirigovati maestro Luis Gorelik iz Argentine) biće posebno i po tome što Opera SNP nastupa prvi put na renomiranom festivalu, za razliku od Drame i Baleta iste kuće.

- Izvešću ciklus pesama Bendžamina Britna "Les Illuminations", veoma zahtevan tehnički i interpretativno, koji do sada nije bio na festivalskom repertoaru festivalu - istakla je solistkinja Marija Jelić.

Marija Jelić je jedna od najistaknutijih srpskih operskih zvezda. U prethodnoj godini nastupala je sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hozeom Kurom, održala je solistički koncert u Karnegi holu, debitovala je sa ulogom Aide u Srpskom narodnom pozorištu. Otvorila je festival "Ohridsko leto" 2020. godine.

Rođen u La Plati (Argentina) 1963. godine, sa samo 22 godine, dirigent Luis Gorelik postavljen je za šefa-dirigenta Filharmonijskog orkestra Mendoze. Postao je 19991. stalni dirigent simfonijskog orkestra u Haifi u Izraelu, a samo godinu dana kasnije pozvan je da diriguje prestižnom Izraelskom filharmonijom. Bio je šef-dirigent Kamernog orkestra "Ašdod", Simfonijskog orkestra u Konsepsionu u Čileu, Simfonijskog orkestra u Salti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)